fbpx

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας: Νίκη στο νήμα

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας: Νίκη στο νήμα

Χρειάστηκε να βγάλει την τελευταία άμυνα του αγώνα η Μακάμπι, προκειμένου να πάρει τη δύσκολη νίκη με 84-83 επί της Ζαλγκίρις στο Τελ Αβίβ.

Οι Λιθουανοί έπαιξαν καλή άμυνα, η προτελευταία του ματς, ωστόσο έχοντας επίθεση πλήρη χρόνου, δεν κατάφεραν να σκοράρουν αφού το εύστοχο σουτ του Μπουτκεβίτσιους ήταν εκπρόθεσμο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, με τη Μακάμπι να προηγείται μετά από ένα πολύ παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο (30-27) αλλά την άμυνα της Ζαλγκίρις να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια, και κρατώντας τους Ισραηλινούς στους 16 πόντους στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (46-48).

Νέα αλλαγή σκηνικού στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού η ομάδα του Όντεντ Κάτας βρήκε τις επιθετικές λύσεις, προηγήθηκε μέχρι και με 12 (65-53) και κράτησε με σκαμπανεβάσματα παρόμοιο προβάδισμα και στη συνέχεια.

Η Ζαλγκίρις λίγο έλειψε να σοκάρει τους γηπεδούχους, όταν από 80-69, έτρεξε επιμέρους 14-2 για να προηγηθεί με καλάθι του Ντίμσα 83-82! Οι δύο βολές στην επόμενη φάση μετά από υπέροχη πάσα του Λορέντζο Μπράουν, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και έδωσαν στη Μακάμπι την πρώτη νίκη της σεζόν.

Ο Λορέντζο Μπράουν με 13 πόντους και 11 ασίστ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Μακάμπι, με τον Μπόνζι Κόλσον να κάνει όλες τις δουλειές με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 τάπες, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Για τη Ζαλγκίρις που μοίρασε μόλις 8 ασίστ, ξεχώρισαν οι Κίναν Έβανς (17π) και Κεβάριους Χέιζ (16π, 9ρ).

Δεκάλεπτα: 30-27, 46-48, 71-65, 84-83.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ