fbpx

Euroleague 2022-23: Τα «αστεράκια» που θα κάνουν το step up

Euroleague 2022-23: Τα «αστεράκια» που θα κάνουν το step up

Πρεμιέρα έχουμε απόψε για την Euroleague, όπου μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρέαλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Το ApexSports στο πλαίσιο της έναρξης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σας παρουσιάζει 5 «αστεράκια» που περιμένουμε να «λάμψουν» τη φετινή σεζόν.

Ντοβίντας Γκιεντράιτις, Ζάλγκιρις Κάουνας

Ο 22χρονος πόιντ γκαρντ την περασμένη σεζόν «έβγαλε» μάτια με την Λιετκαμπέλις, βοηθώντας τη να φτάσει μέχρι τους τελικούς της Λιθουανικής Λίγκας, μετρώντας 13 πόντους και 3.5 ασίστ μέσο όρο. Αυτό ανάγκασε την Ζάλγκιρις να τον αποκτήσει. Οι Λιθουανοί που δεν έχουν ιδιαίτερες φιλοδοξίες από τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, αναμένεται να του δώσουν ευκαιρίες και ο μικρός είναι σίγουρο πως θα τις αρπάξει.

Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Μπαρτσελόνα

Η περσινή σεζόν ήταν αναγνωριστική για την νεαρό αστέρα του Λιθουανικού μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο. Φέτος, περιμένουμε να δούμε τον 22χρονο να παίρνει περισσότερο χρόνο στο παρκέ αλλά και περισσότερες ευθύνες. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει αλλάξει πολύ με πέρυσι, αλλά τον Γιοκουμπάιτις τον πιστεύει πολύ ο Γιασικεβίτσιους και όχι άδικα, αφού τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, συνδυαστικά με το μυαλό του, μπορούν να φτιάξουν ένα κράμα εξαιρετικού παίκτη.

Γιαμ Μαντάρ, Παρτίζαν

Ο Ισραηλινός εμπιστεύτηκε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για να τον ανεβάσει επίπεδο. Βρίσκεται από πέρυσι στην Παρτίζαν και φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague. Ο Μαντάρ είναι 22 ετών και πρόκειται για έναν από τους πιο θρασύτατους παίκτες. Είναι μοντέρνο playmaker με καλό σουτ και ακόμη πιο εξαιρετική διείσδυση. Φέτος υπολογίζεται πως θα έχει βασικό ρόλο στην Παρτίζαν, ενώ είναι και βασικός υποψήφιος για να κατακτήσει τον τίτλο του Rising Star.

Μάθιου Στραζέλ, Μονακό

Τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν στην Βιλερμπάν, πραγματοποιώντας και το ντεμπούτο του στην Euroleague. Φέτος μετακόμισε στην Μονακό, καθώς τον έπεισε το πρόγραμμα της. Ο 20χρονος διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία. Αγωνίζεται στο «1», ενώ θα βρει μπροστά του τον Μάικ Τζέιμς, τον πρώην συμπαίκτη του, Έλι Οκόμπο αλλά και τον Τζόρνταν Λόιντ. Αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ αν καταφέρει να βρει χημεία με τους υπόλοιπους, τότε έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει από φέτος.

Τριστάν Βούκσεβιτς, Παρτίζαν

O 19χρονος φόργουορντ προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. To 2019 μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα των Μαδριλένων, ενώ πήρε χρόνο και στην ACB και μάλιστα είχε εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Παράλληλα πήρε και το «βάφτισμα του πυρός» και στην Euroleague το 2021. O Σέρβος, όμως, χρειάζεται παιχνίδια και το ήδη μεγάλο «οπλοστάσιο» της Ρεάλ, δεν του επέτρεψε. Φέτος θα αγωνιστεί στην Παρτίζαν με τον «Μύδα» Ομπράντοβιτς και μετά τον τραυματισμό του Άλεν Σμάιλαγκιτς αναμένεται πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής για να «λάμψει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ