fbpx

Ιστορικό φιλικό!

Ιστορικό φιλικό!

Στο Λας Βέγκας οι 30 ομάδες του ΝΒΑ θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν από κοντά τους Ουεμπανιάμα-Χέντερσον οι οποίοι είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του επόμενου ντραφτ.

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Η εποχή  της…  αθωότητας έχει «πεθάνει» προ πολλού και πλέον στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού έχουν ρίξει γέφυρες ακόμα και στην Ευρώπη, ώστε να μην τους ξεφύγει το παραμικρό ταλέντο. Υπό αυτή την λογική, λοιπόν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/10) θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας το πρώτο από τα δύο φιλικά που αναμένεται να σηματοδοτήσουν ιστορικά μπασκετικά γεγονότα. Κι αυτό διότι στον αγώνα της Gleague Ignite με την Μπουλόν Λεβαλουά θα τεθούν αντιμέτωποι οι παίκτες που  προβάλλουν ως τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ντραφτ. Ο Γάλλος «μονόκερος» Βίκτορ Ουεμπανιάμα και ο εκρηκτικός Αμερικανός γκαρντ Σκουτ Χέντερσον! 

Άριστος συντονισμός  

Το ματς αυτό προγραμματίστηκε ώστε και οι 30 ομάδες του ΝΒΑ να έχουν την ευκαιρία να δουν εκ του σύνεγγυς τα δύο αυτά τεράστια prospects και συντονίστηκαν άριστα όλες οι πλευρές. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ρύθμισε όλα τα διαδικαστικά κι έβαλε στην εξίσωση και το κανάλι που πληρώνει αδρά για τα δικαιώματα του, καθώς το ESPN2 θα μεταδώσει «ζωντανά» και τα δύο ματς. Από την άλλη πλευρά, η Γαλλική λίγκα διευκόλυνε την Μπουλόν και δημιούργησε ένα κενό στο πρόγραμμα της, ώστε να μπορέσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ αγωνίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Λε Πορτέλ και η επόμενη υποχρέωση της πλέον είναι στις 15 Οκτωβρίου απέναντι στην Λε Μαν. Ουδείς είπε «μα πώς να γίνει αυτό το φιλικό», ουδείς έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για «προνομιακή μεταχείριση της Μπουλόν».

Το προφίλ των υποψηφίων για το Νο1

Άλλωστε το Γαλλικό μπάσκετ αποτελεί βασικό «τροφοδότη» του ΝΒΑ και ο Ουεμπανιάμα αποτελεί την νέα «ιερή αγελάδα» του. Με ύψος 223 εκατοστών, έχει την ευχέρεια να κινείται, να σουτάρει και να πασάρει σαν περιφερειακός, ενώ με τα τεράστια χέρια του προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους παίκτες. Εκεί που υστερεί φυσικά, είναι στον τομέα της δύναμης και στο φιλικό με την Ignite θα έχει την ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να αντέξει απέναντι στο εκτόπισμα των αισθητά πιο δυνατών αντιπάλων του. 

Από την άλλη πλευρά, ο Σκουτ Χέντερσον  ο οποίος διανύει την δεύτερη του σεζόν στην ομάδα που δημιούργησε το ΝΒΑ ώστε να πείθει τα μεγάλα ταλέντα να προσπερνούν το κολέγιο και τους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, είναι ένας εκρηκτικός combo guard με ύψος 1,88 που θυμίζει τον Ντέρικ Ρόουζ στα νιάτα του. Είναι ιδιαίτερα αθλητικός, έχει δυνατό κορμί και μπορεί να τελειώνει φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα. Δείχνει, μάλιστα, να έχει καλύτερο περιφερειακό σουτ, αλλά μειονεκτεί στα κομμάτια της δημιουργίας και της άμυνας.     

Τα υπόλοιπα ταλέντα 

Στα δύο φιλικά που θα γίνουν στο Dollar Loan Center που θα είναι η νέα έδρα της Ignite, τα διοικητικά στελέχη του ΝΒΑ θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν επίσης κι άλλα ενδιαφέροντα ταλέντα. Ο πρώτος είναι ο συμπατριώτης του Ουεμπανιάμα κι επίσης γεννηθείς το 2004 Σίντι Σισόκο. Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια, εγκατέλειψε την Βιτόρια για να δείξει μέσω της Gleague ότι αξίζει μια θέση στον πρώτο γύρο του ντραφτ, ου μην και στην λοταρία, όπως συνέβη πέρσι με τον Καναδό Ντάισον Ντάνιελς ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο8 από τους Πέλικανς

Ενδιαφέρον έχει κι ο Καναδός ψηλός Λέοναρντ Μίλερ ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο «4» και στο «5», ενώ ο Αυστραλός γκαρντ Μοχάβε Κινγκ, είναι περισσότερο παίκτης για το NBL ή την Ευρώπη, παρά υποψήφιος για το ΝΒΑ.   

Από την Μπουλόν, ο 18χρονος σούτινγκ γκαρντ Μπιλάλ Κουλιμπαλί έχει την «πρώτη ύλη» για να παίξει στην κορυφαία λίγκα, αλλά ακόμα είναι «άγουρος» και χρειάζεται σίγουρα μια διετία στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ