fbpx

Περιστέρι-Μπνέι Χερζλίγια 86-70: Νίκη με αύρα Σπανούλη (pics)

Περιστέρι-Μπνέι Χερζλίγια 86-70: Νίκη με αύρα Σπανούλη (pics)

Ο Βασίλης Σπανούλης κάθισε στον πάγκο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της καριέρας του σαν προπονητής και το Περιστέρι ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο FIBA Champions League απέναντι στην Μπνέι Χερζλίγια (86-70).

Ο ΓΣΠ έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο στο οποίο και μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη. Έλεγχος του ρυθμού, διαφορετικές επιθετικές επιλογές και σπουδαία απόδοση από τους Μίρο Μπίλαν και Σιλβέν Φρανσίσκο, με τον Κροάτη να έχει 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα ενώ ο Γάλλος γκαρντ πρόσθεσε 16 πόντους και 6 ασίστ.

Ένα επιμέρους 20-5 έφερε το Περιστέρι μπροστά με 22-10 στο ξεκίνημα, διαφορά που όχι μόνο οι γηπεδούχοι διατήρησαν αλλά αύξησαν κιόλας στη συνέχεια. Το 49-30 ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα του πρώτου μέρους με τους παίκτες του Σπανούλη να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ.

Παρότι οι Ισραηλινοί αναμενόταν να απαντήσουν στο β’ μέρος, το Περιστέρι βγήκε στο γήπεδο έχοντας και πάλι το πάνω χέρι και έτσι χωρίς να αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι, σημείωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, στο +22 (65-43).

Το σκορ στο 30’ ήταν 73-54 και πια πολύ λίγα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μόρις Κεμπ (24π, 11ρ).

Φυσιολογικά η ομάδα των δυτικών προαστίων χαλάρωσε στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο η καλή άμυνα σε συνδυασμό με ορισμένες πολύ πρόχειρες επιθέσεις από τη Χερζλίγια, δεν προκάλεσαν ανησυχία.

Ντέβιν Ντέιβις και Μάρκους Ντένμον με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα ήταν επίσης «διψήφιοι» για το Περιστέρι.

Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Ζήσης ήταν στο γήπεδο για να δουν από κοντά το προπονητικό ντεμπούτο του καλού τους φίλου, Βασίλη Σπανούλη, με τον επίσημο λογαριασμό του FIBA Champions League στο twitter να μη χάνει την ευκαιρία να ασχοληθεί με τον Kill Bill, παραπάνω από μία φορά!

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΜΠΝΑΙ ΧΕΡΖΙΛΙΑ

Δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ