fbpx

Η χρονιά του «Πόκου»

Η χρονιά του «Πόκου»

Οι Θάντερ άδειασαν χώρο δίνοντας τους Μαλεντόν-Κρέϊτσι και ποντάρουν όλες τους τις «μάρκες» στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού

Του Ρήγα Δάρδαλη

Στην μέρα Τύπου των Θάντερ, ο Μάρκ Νταϊγκνό απάντησε ως εξής όταν ρωτήθηκε για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. «Αν ερχόταν ένα διαστημόπλοιο και μας τον έριχνε εδώ, χωρίς να τον έχουμε ξαναδεί όλοι θα λέγαμε: Φίλε αυτός είναι πραγματικά ένας πολύ καλός παίκτης». Αφήνοντας στην άκρη, την γλαφυρή υπερβολή, η ουσία από τα λόγια του προπονητή της Οκλαχόμα είναι η εξής: Οι Θάντερ υπολογίζουν πως την εφετινή σεζόν, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θα κάνει το λεγόμενο «breakout» και θα εξελιχθεί σε βασικό τους στέλεχος. Γι’ αυτό κιόλας σε διάστημα μιας εβδομάδας προχώρησαν σε δύο κινήσεις που κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το πεδίο δράσης του Σέρβου φόργουορντ.

Έφυγαν οι «σειρές» του

Η σημαντικότερη ήταν αυτή που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/9) με την ανταλλαγή του Τέο Μαλεντόν στο Χιούστον. Είναι σαφές πως ο Γάλλος γκαρντ αγωνίζεται σε τελείως διαφορετική θέση, πλην όμως ήταν κι αυτός στην κατηγορία των ανερχόμενων ταλέντων της ομάδας. Είχε επιλεγεί στο ίδιο ντραφτ (2020) με τον Πόκου και ήταν ένας από τους νεαρούς στους οποίους ο Ντάιγκνο έδωσε αρκετά λεπτά συμμετοχής την προηγούμενη διετία.

Στην ίδια λίστα ανήκει και ο Βιτ Κρέιτσι, τον οποίο είχαν στείλει δύο μέρες νωρίτερα στην Ατλάντα. Ο Τσέχος ήταν επιλογή στο Νο37 του 2020 και μετά την πρώτη χαμένη χρονιά (ελεώ της ρήξης χιαστού που είχε υποστεί ως παίκτης της Σαραγόσα), πέρσι άρχισε δειλά-δειλά να μπαίνει στο rotation.

Στις ανταλλαγές αυτών των δύο παικτών, δεν αποκτήθηκε ουδείς που να αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 του Ποκουσέφσκι. Οι Θάντερ κατέστησαν σαφές πως από τις επιλογές τους στο ντραφτ του 2020, θα ποντάρουν όλες τους τις μάρκες στον μεγαλωμένο στο Νόβισαντ φόργουορντ, ο οποίος έχει από την δική του πλευρά., ένα χρόνο για να κάνει το «μεγάλο κόλπο».

Η επόμενη προθεσμία και η επέκταση

Η εφετινή είναι η τρίτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμος για επέκταση του συμβολαίου του. Βέβαια για να φθάσει σε αυτό το σημείο, θα πρέπει ως την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου η Οκλαχόμα να εξασκήσει το δικαίωμα που έχει στο ρούκι συμβόλαιο του και να τον κρατήσει για την 4η του περίοδο, με τον (προβλεπόμενο από την ΣΣΕ) μισθό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Εφ’ όσον ο Πόκου αξιοποιήσει την ευκαιρία που έχει μπροστά του και κάνει την «breakout» χρονιά του, τότε το επόμενο συμβόλαιο του θα είναι τουλάχιστον με οκταψήφιες ετήσιες απολαβές.

Το πεδίο πλέον είναι ελεύθερο και είναι στο χέρι του να αρπάξει την μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ