fbpx

Παιδί-θαύμα 

Παιδί-θαύμα 

Στα 15 του χρόνια ο Κάμερον Μπούζερ έχει τα αθλητικά προσόντα ενός άνδρα και θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει καλύτερη καριέρα από τον πατέρα του, Κάρλος 

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Είναι σύνηθες πρώην παίκτες του ΝΒΑ να βλέπουν τους γιους τους να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι και να γίνονται επαγγελματίες. Στην λίστα θα προστεθεί σε τρία (ή δύο) χρόνια ο Κάρλος Μπούζερ, ο οποίος στην παρούσα φάση απολαμβάνει την διαδρομή των δίδυμων γιων του στο γυμνασιακό μπάσκετ. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο, ονόματι Κάμερον θεωρείται το καλύτερο ταλέντο για το ντραφτ του 2026 και όλα τα μεγάλα κολέγια ερίζουν για τις υπηρεσίες του. Είναι χαρακτηριστικό πως του έχουν προσφέρει υποτροφία πριν καν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του!

Αθλητικός και οξυδερκής φόργουορντ 

Ο Καμ έχει γεννηθεί στις 18 Ιουλίου του 2007 και είναι ήδη 2,05. Το σώμα του θυμίζει ενήλικο άνδρα, καθώς είναι γεμάτο μύες και ως εκ τούτου τα αθλητικά του προσόντα είναι ανάλογα ενός επαγγελματία! Μπορεί να τελειώσει φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα, ενώ το στοιχείο που (φαίνεται να) τον διαφοροποιεί είναι η ικανότητα του στην πάσα και η μπασκετική του ευφυΐα. Στην παρούσα φάση αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ, αλλά δεν αποκλείεται όταν φτάσει στο επίπεδο του ανδρικού μπάσκετ, να «μετατοπιστεί» προς την περιφέρεια. 

Από την άλλη πλευρά, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ταλαντούχα παιδιά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, το μακρινό του σουτ δεν είναι αξιόπιστο και είναι το βασικό στοιχείο, στο οποίο θα κληθεί να δουλέψει την επόμενη διετία. Αρκετοί ήδη τον συγκρίνουν με τον Πάολο Μπανκέρο, θεωρώντας ότι είναι πιο «μπροστά» σε σχέση με τον Αμερικανοιταλό φόργουορντ στην ίδια ηλικία. 

«Πολιορκία» από Ντιουκ 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η αγωνιστική του φυσιογνωμία είναι τελείως διαφορετική από του πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας πάουερ φόργουορντ που εκτελούσε πολύ καλά με πρόσωπο από μέση απόσταση και συνάμα είχε εξαιρετικά τελειώματα. 

Το στοιχείο που μπορεί να τους «δέσει» ακόμα περισσότερο, είναι πολύ πιθανόν να είναι το κολέγιο. Το Ντιουκ στο οποίο φοίτησε ο Κάρλος, «πολιορκεί» από τον προηγούμενο Μάιο (!) τον Κάμερον και προβάλλει ως το φαβορί για να τον αποκτήσει. 

Διαφορετικός ο αδελφός 

Όσο για τον δίδυμο αδελφό του, Κέιντεν; Είναι ένας εκ διαμέτρου διαφορετικός παίκτης, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά και αγωνίζεται στις δύο θέσεις των γκαρντ. Είναι κι αυτός ιδιαίτερα αθλητικός και μακρύς και στην επίθεση διακρίνεται για την ευχέρεια του στο ανοιχτό γήπεδο. Ακόμα, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα καλός χειριστής και πασέρ, γι’ αυτό και δυσκολεύεται σε καταστάσεις 5Χ5.  

Φυσικά το Ντιουκ έχει προσφέρει και σε αυτόν υποτροφία, ελπίζοντας θα έχει αμφότερους στο ρόστερ του, την σεζόν 2025-26. Φυσικά αν (όπως αναμένεται) αλλάξει ο κανονισμός στην ΣΣΕ του ΝΒΑ κι επιτραπεί η είσοδος παικτών κάτω των 19 ετών, τότε ο Καμ δεν αποκλείεται να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2025 και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί μέσα στην πρώτη πεντάδα! 

Προς το παρόν, πάντως, έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να παίξει τουλάχιστον έναν χρόνο στο κολέγιο και δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον (πληρωμένο με αρκετά δολάρια) δρόμο της Gleague Ignite, ή της ακαδημίας Overtime elite. 

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ