fbpx

Αδέλφια-θαύμα

Αδέλφια-θαύμα

Ο Αμήν και ο Οσάρ Τόμπσον έχουν όλα τα προσόντα για να γίνουν οι πρώτοι δίδυμοι στη δεκάδα του ντραφτ.

Δίδυμα αδέλφια έχουν παίξει αρκετά στο ΝΒΑ, μα μόνο ένα ζευγάρι έχει φτάσει στο επίπεδο του All Star. Πλέον ο Αμήν και ο Οσάρ Τόμπσον δείχνουν ικανοί να αγγίξουν τη φήμη του Τομ και του Ντικ Βαν Αρσντέιλ οι οποίοι έκαναν σπουδαία καριέρα τις δεκαετίες του 60 και του 70. 

Που αγωνίζονται τα γεννημένα στις 30 Ιανουαρίου του 2003 αδέλφια; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Η Overtime Elite (ΟΤΕ) είναι μια ακαδημία με έδρα την Ατλάντα και χρηματοδότες (μεταξύ άλλων) τον Τρέι Γιανγκ και τον Κέβιν Ντουράντ, η οποία «συλλέγει» έναντι αδράς αμοιβής γυμνασιόπαιδες από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της είναι να τους οδηγήσει στο ΝΒΑ, προσπερνώντας τον ενδιάμεσο σταθμό των κολεγίων ή των επαγγελματικών συλλόγων εκτός Αμερικής. 

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία 

Τα αδέλφια Τόμπσον αποτελούν τη σημαντικότερη «ανακάλυψή» τους και τη μεγάλη τους ελπίδα, πως θα πετύχουν μια ιστορική επιτυχία: Να γίνουν το πρώτο ζευγάρι διδύμων που θα βρεθούν στην πρώτη δεκάδα του ντραφτ! 

Οι 19χρονοι γκαρντ έδειξαν τα πλούσια προσόντα τους στην ευρωπαϊκή περιοδεία που έκανε η ΟΤΕ στο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου. Η Αμερικανική ακαδημία έδωσε μια σειρά αγώνων στη Βαρκελώνη και στο Βελιγράδι απέναντι στις εφηβικές ομάδες της Τζιρόνα, της Μανρέσα και της Μέγκα και τα δύο αδέρφια κέντρισαν το ενδιαφέρον για το μέγεθος και τις ικανότητές τους. 

Μέγεθος και αθλητικότητα 

Αμφότεροι βλέπουν τον κόσμο από τα 201 εκατοστά και το άνοιγμα χεριών τους πλησιάζει τα 213! Αυτός που φαίνεται να έχει την πιο δυνατή προσωπικότητα είναι ο Αμήν. Διαθέτει τρομερή αθλητικότητα, είναι πολύ γρήγορος και η βασική του θέση είναι το «2». Μεγάλο του πλεονέκτημα που προκύπτει από τα αθλητικά προσόντα και το μάκρος του είναι η ικανότητα να μαρκάρει και τις τρεις θέσεις της περιφέρειας! 

Τα αδέλφια Τόμπσον

Στην επίθεση είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά σε οργανωμένες καταστάσεις είναι ακόμα άγουρος. Το περιφερειακό σουτ είναι το μεγάλο ψεγάδι του, ενώ η ντρίμπλα του είναι σε καλό επίπεδο και γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται ενίοτε και σαν πλέι-μέικερ. Για να μπορέσει να υποστηρίξει, όμως, αυτή τη θέση θα πρέπει να γίνει καλύτερος χειριστής και να αναπτύξει το παιχνίδι του μέσα από Pick N’ Roll, πράγμα που αποτελεί χαρακτηριστικό μειονέκτημα των ταλαντούχων παιδιών στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Τουλάχιστον η πάσα του και το «court vision» είναι αρκετά καλά  και του δίνουν την προοπτική να γίνει ένας tweenner, δηλαδή ένας παίκτης που θα μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά σε δύο διαφορετικές θέσεις. 

Ο έμπειρος «δάσκαλος» 

Από την άλλη πλευρά, ο Οσάρ έχει ανάλογα αθλητικά χαρίσματα, πλην όμως δεν διαθέτει την ενέργεια και την επιθετικότητα του αδελφού του. Το στοιχείο αυτό μειώνει την επίδρασή του μέσα στο παιχνίδι, αλλά και τον αριθμό των λαθών του. Το σουτ του είναι ακόμα πιο αναξιόπιστο, όπως επίσης και η ντρίμπλα. Και αυτός μοιράζεται τον χρόνο ανάμεσα στο «1» και το «2», αλλά φαίνεται πως στο επόμενο επίπεδο ίσως να χρειαστεί να μετατοπιστεί στα «φτερά» και να παίξει και σαν «3». 

Το θετικό για τα δύο αδέρφια είναι πως θα μάθουν τα μυστικά της περιφέρειας, από έναν πολύ καλό «δάσκαλο». Ο Κέβιν Όλι με τη 13χρονη θητεία στο ΝΒΑ ως αναπληρωματικός πλέι-μέικερ και με το παράσημο του πρωταθλήματος στο NCAA το 2014 με το Κονέκτικατ, είναι ο προπονητής τους και διαθέτει την ικανότητα να τους «μεταλαμπαδεύσει» τη γνώση και την πείρα του. 

Εφ’ όσον μείνουν μακριά από τραυματισμούς, τότε το πιθανότερο είναι πως θα ακούσουν τα ονόματά τους από τον Άνταμ Σίλβερ μέσα στην πρώτη δεκάδα του επόμενου ντραφτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ