fbpx

Παναθηναϊκός: Το απρόοπτο «παγώνει» την οποιαδήποτε αποχώρηση

Παναθηναϊκός: Το απρόοπτο «παγώνει» την οποιαδήποτε αποχώρηση

Το «Τριφύλλι» ετοιμάζεται για το Σούπερ Καπ της Ρόδου (1-2/10), όπου θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου το Σάββατο, στον πρώτο ημιτελικό στις 17.00. Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγάλη βελτίωση συγκριτικά με πέρυσι και ειδικά στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όπου ανέβασαν κατακόρυφα τις προσδοκίες.

Παρόλα αυτά, η σεζόν φαίνεται πως ξεκινά με το… αριστερό, καθώς ο κ. Ράντονιτς δεν θα πρέπει να υπολογίζει τον Νέιτ Ουόλτερς για το Σούπερ Καπ, καθώς υπέστη θλάση και θα κάνει αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβει και την πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (6/10).

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια τεράστια απουσία, καθώς ο πρώην συμπαίκτης του Γ. Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, έδειξε πως έχει αναπτύξει εξαιρετική χημεία, τόσο με τον coach Ράντονιτς, όσο και με τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αναπροσαρμογή πλάνων

Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να κάνει μια μεγάλη αναπροσαρμογή στα πλάνα του με την απουσία του Ουόλτερς. Φυσικά βάρος της οργάνωσης θα το αναλάβει ο Πάρις Λι και δευτερευόντως ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως τόσο ο Μάριους Γκριγκόνις, όσο και ο Ματέους Πονίτκα, από τον ρόλο του secondary ball handler, μπορούν να «προβιβάσουν» σε primary. Μην αμελούμε πως ο φετινός Παναθηναϊκός έχει «χτιστεί» με παίκτες διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες.

Ο κ. Ράντονιτς έχει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πως το απαιτητικό πρωτάθλημα της Euroleague απαιτεί μεγάλη ευχέρεια στη χρησιμοποίηση των παικτών.

Πονίτκα – Γκριγκόνις έχουν την ευχέρεια να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους υπόλοιπους. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν κατεβαίνει σε καμία περίπτωση ως φαβορί. Μην ξεχνάμε πως οι προπονήσεις με όλους τους παίκτες ξεκίνησαν αργά λόγω Eurobasket και οι Πονίτκα – Γκριγκόνις δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη σε κάποιο φιλικό, ώστε να βρουν την αγωνιστική χημεία με τους συμπαίκτες τους. Σε όλα συνυπολογίζουμε και την μεγάλη απουσία του Νέιτ Ουόλτερς.

Η απουσία του Ουόλτερς «φρενάρει» οποιαδήποτε εξέλιξη

Όπως αναφέραμε, ο Νέιτ Ουόλτερς είναι ο μεγάλος άτυχος, καθώς μια θλάση θα του στερήσει την συμμετοχή του -τουλάχιστον- στο Σούπερ Καπ, ειδικά από τη στιγμή που έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έτσι, ο τραυματισμός του 31χρονου άσσου, βάζει τέλος σε οποιαδήποτε σενάρια ανακατάταξης στο ρόστερ.

Ο Άντριους δείχνει πως βρίσκεται εκτός κλίματος, καθώς τόσο στους μέχρι πρότινος αγώνες, όσο και στις προπονήσεις, ο Αμερικανός δεν είναι σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση. Φυσικά και υπάρχουν φήμες αντικατάστασης, κάτι που το επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ, ειδικά μετά την προσθήκη του Πονίτκα που δεν ήταν στο εξ’ αρχής πλάνο.

Οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν ξένο 4αρι ανεξάρτητα από την υπόθεση Μήτογλου που έχουμε αναλύσει. Έτσι, θα πρέπει να αποχωρήσει ένας ξένος και αυτός θα είναι ο Άντριους αν συνεχίσει τις απογοητευτικές εμφανίσεις.

Όμως, μετά τον τραυματισμό του Ουόλτερς, ο Άντριους έχει μια μοναδική ευκαιρία να βγει μπροστά και να διαγράψει τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», αλλά και να βάλει… δύσκολα στον κ. Ράντονιτς.

Φυσικά μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον τραυματισμό του Ουόλτερς, δεν θα γίνει καμία μεταγραφική ενέργεια, εκτός αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό στην -ήδη δύσκολη- αγορά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ