fbpx

Στα χνάρια του Ντιένγκ (vid)

Στα χνάρια του Ντιένγκ (vid)

Ο Ράιαν Ριπέρ δείχνει βελτιωμένος στο περιφερειακό σουτ και έτοιμος να ακολουθήσει τον δρόμο του νυν παίκτη των Θάντερ.

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Η «δεξαμενή» ταλέντου από την Γαλλία είναι ανεξάντλητη και τροφοδοτεί σε σταθερή βάση το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στο προσεχές ντραφτ, ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα θα βρίσκεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μέσα στην πρώτη τριάδα, ο Σίντι Σισόκο ο οποίος εγκατέλειψε την Μπασκόνια για χάρη της Gleague Ignite, θα είναι υποψήφιος για τον πρώτο γύρο, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Ράιαν Ριπέρ. 

Το ψεγάδι και το ενθαρρυντικό δείγμα 

Ο τελευταίος ακολούθησε τον δρόμο του Ουσμάνε Ντιένγκ και θα αγωνιστεί την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με στόχο να βελτιώσει τις πιθανότητες του να γίνει first round pick. 

Το τελευταίο δείγμα γραφής του ήταν όχι απλά θετικό, αλλά εξόχως ενθαρρυντικό, καθώς στο φιλικό των New Zealand Breakers με τους Ilawara Hawks το βράδυ της Τρίτης (20/9) μέτρησε 17 πόντους με 4/9 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ παράλληλα μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, σε 29 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Η ομάδα του ηττήθηκε μεν με 85-81, αλλά η καλή του επίδοση πίσω από τα 6,75μ. αποτέλεσε το καλύτερο μαντάτο. 

Ο γεννημένος την 31η Μαΐου του 2004  Ριπέρ είναι ένας κόμπο γκαρντ με ύψος στα δύο μέτρα και άνοιγμα χεριών που ξεπερνάει τα 220 εκατοστά! Έχει καλό χειρισμό της μπάλας, τρομερές αμυντικές δυνατότητες, πλην όμως το μεγάλο του ψεγάδι είναι το περιφερειακό σουτ, όπως μαρτυράει το απογοητευτικό 15% στα τρίποντα που είχε στο Ευρωμπάσκετ εφήβων της Σμύρνης  με την Εθνική Γαλλίας. Η θέση που του ταιριάζει είναι περισσότερο στο 2, καθώς σαν «άσος» δεν έχει σε υψηλό βαθμό την ικανότητα της δημιουργίας. 

Το παράδειγμα του Ντιένγκ

Τελειώνοντας από το INSEP, προτίμησε το NBL και τους Breakers, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή με τον συμπατριώτη του Ουσμάνε Ντιένγκ, τον οποίο οι Θάντερ επέλεξαν στο Νο13 του προηγούμενου ντραφτ. Ο Ντιένγκ μάλιστα στο ξεκίνημα της περιόδου 21-22 επηρεασμένος από τις συνθήκες του κορωνόϊου και από το γεγονός πως η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας είχε μετακομίσει στην Μελβούρνη για τα εντός έδρας παιχνίδια της, είχε κακή παρουσία, απογοητεύοντας τους «κατασκόπους» του ΝΒΑ. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, όμως, όταν πια οι εξαιρετικά αυστηρά περιορισμοί του (συντεταγμένου) κράτους της Αυστραλίας χαλάρωσαν και μπόρεσε να τον επισκεφθεί η οικογένεια του, ο υψηλόσωμος γκαρντ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του κι έτσι βρέθηκε στην λοταρία του ντραφτ. 

Ο Ριπέρ από τη δική του πλευρά, έχει ήδη κάνει ένα καλό πρώτο βήμα και αν συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό να ακούσει το ονοματεπώνυμο του από τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ μέσα στα πρώτα 14. 

Για την τεράστια και ιδιαίτερη οικογενειακή παράδοση του Γάλλου άσου, αλλά και για τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του ΝΒL, θα αναφερθούμε εκτενώς στο εγγύς μέλλον.    

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ