fbpx

Ενθαρρυντικά αποκαλυπτήρια για τον Παναθηναϊκό στο «Π. Γιαννακόπουλος»

Ενθαρρυντικά αποκαλυπτήρια για τον Παναθηναϊκό στο «Π. Γιαννακόπουλος»

Με καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό του, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 86-71 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιξε σπουδαία άμυνα «πνίγοντας» τους Τούρκους στο πρώτο μισό του ματς, εκμεταλλευόμενη έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει μια καλή διαφορά, πάνω στην οποία «έχτισε» για τη νίκη.

Οι μόλις 34 πόντοι στα πρώτα 20 λεπτά για την ομάδα του Αταμάν, αποδεικνύουν το προαναφερόμενο, με την Εφές βέβαια να επιστρέφει όπως ήταν λογικό στο τρίτο δεκάλεπτο. Με 25 πόντους σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός είδε τη διαφορά να μειώνεται στους 8 στο 30’ (67-59) ωστόσο η αποκατάσταση της παραγωγικότητας στην τέταρτη περίοδο, έφερε τη νίκη με άνεση τελικά και +15.

Το Σάββατο οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στις 21:00 την Αρμάνι Μιλάνο και στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα θα αγωνιστεί την ίδια ημέρα στον «μικρό τελικό», απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (18:00).

Επιθετική πολυφωνία για το «τριφύλλι» με τους Γουόλτερς, Παπαγιάνη, Γκουντάιτις και Λι να οδηγούν το σκοράρισμα. Ο Ζίζιτς με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εφές από την άλλη.

Συγκίνηση επικράτησε πριν το τζάμπολ, όταν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού εναπόθεσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα επίσημα του ΟΑΚΑ, στη θέση που καθόταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος και δέσποζε πλέον μία μεγάλη φωτογραφία του.

Δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 3, Γουόλτερς 14 (2), Λι 14 (2), Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης 4, Γουίλιαμς 10 (1), Άντριους 1, Γ. Καλαϊτζάκης 12 (2), Σαμοντούροβ, Χουγκάζ, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 14.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπομπουά 3 (1), Μπαλμπάι, Μπράιαντ 10 (2), Κλάιμπερν 9, Αρνά, Τουντσέρ 3 (1), Πλάις 11 (3), Μίτσιτς 15 (4), Εμπαγιέ, Πολονάρα, Ζίζιτς 18, Ντάνστον 2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ