fbpx

«Τρομάζει» ο Βίκτορ!

«Τρομάζει» ο Βίκτορ!

Ο Ουεμπανιάμα έβαλε 34 πόντους σε φιλικό απέναντι στην  Νταρουσάφακα και «τρελαίνει» το ΝΒΑ λίγες μέρες πριν το ταξίδι του στο Λας Βέγκας. 

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Έχασε το Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμού, αλλά είναι αποφασισμένος να μην χάσει το Νο1 του επόμενου ντραφτ. Ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα είναι το παιδί-θαύμα όχι μόνο του Γαλλικού, αλλά του Παγκόσμιου μπάσκετ και η τελευταία του εμφάνιση είναι αρκετή για να το καταλάβει κανείς. Το βράδυ της Πέμπτης (15/5) στον φιλικό αγώνα της Μπουλόν Λεβαλουά απέναντι στην Νταρουσάφακα ο 18χρονος φόργουορντ σέντερ, σημείωσε 34 πόντους, σε 25 (!) λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος από τον πάγκο! 

Η γραμμή της στατιστικής του δε, ήταν ανάλογα εντυπωσιακή, καθώς μέτρησε 7/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 11/15 βολές, 10 ριμπάουντ, τρεις τάπες και μόλις δύο λάθη! 

Ασφαλώς ένα φιλικό παιχνίδι δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο αξιολόγησης, αλλά όταν μιλάμε για ένα παιδί 18 ετών, με ύψους 223 εκατοστών, «μαρτυράει» πολλά για το περιθώριο εξέλιξης που έχει. 

Ο Ουεμπανιάμα πιθανότατα θα είχε επιλεγεί από τον Βενσάν Κολέ στην 12άδα του Ευρωμπάσκετ, πλην όμως αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο και γι’ αυτό το λόγο δεν πήρε καν μέρος στην προετοιμασία. 

Πλέον όμως τον έχει ξεπεράσει πλήρως και οι σκάουτ του ΝΒΑ τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν εκ του σύνεγγυς τον επόμενο μήνα. Η Μπουλόν θα ταξιδέψει στο Λας Βέγκας για δύο φιλικά απέναντι στην G league ignite και όλες οι ομάδες, θα στείλουν όχι έναν αλλά πολλούς εκπροσώπους. 

Κι αυτό διότι στα δύο ματς θα αγωνιστούν οι παίκτες που είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ντραφτ του 2023. Ο Ουεμπανιάμα και ο τρομερός γκαρντ της Ignite Σκουτ Χέντερσον

Περισσότερα γι’ αυτά τα ματς σε λίγες μέρες…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ