fbpx

Ισπανία-Γαλλία 88-76: Η «φούρια ρόχα» είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! (video)

Ισπανία-Γαλλία 88-76: Η «φούρια ρόχα» είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! (video)

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η μεγάλη Ισπανία που κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στο Ευρωμπάσκετ και δεν σταματά να «τρομοκρατεί» την Ευρώπη τα τελευταία 13 χρόνια!

Μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών παρκέ, η Ισπανία του σπουδαίου Σέρτζιο Σκαριόλο, είναι για ακόμα μία φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όντας η πρώτη ομάδα σε χρυσά (4), πίσω από χώρες μπασκετικούς μύθους που δεν υπάρχουν πια, όπως η Σοβιετική Ένωση (14) και η Γιουγκοσλαβία (5).

Παρότι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, οι Ισπανοί μπήκαν στο τουρνουά χωρίς κανείς να τους υπολογίζει ότι μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά, ελέω της ανανέωσης, του νεανικού ρόστερ και της απουσίας των μεγάλων ονομάτων του παρελθόντος.

Κόντρα σε όλα αυτά, η Ισπανία έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου μπήκε σαν πραγματική πρωταθλήτρια, δείχνοντας από το τζάμπολ ποιος είναι το αφεντικό. Φοβερό παιχνίδι από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που είχε 27 πόντους με 7/9 τρίποντα, νταμπλ νταμπλ για τον Λορέντζο Μπράουν με 14 πόντους και 11 ασίστ ενώ στην τριάδα των διακριθέντων και ο Βίλι Ερνανγκόμεθ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Βίλι Ερνανγκόμεθ

Η Ισπανία ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα με 20-9 και με τον Χ. Ερνανγκόμεθ να «πυροβολεί» από τα 6.75 (6/7 στο πρώτο ημίχρονο) έφεραν τη διαφορά ακόμα και στο +21 (47-26) με τους Γάλλους να έχουν προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ένα μικρό σερί 11-0 διαμόρφωσε το 47-37 του ημιχρόνου, με τους «τρικολόρ» να βγαίνουν με την ίδια διάθεση από τα αποδυτήρια και να πλησιάζουν στους τρεις (49-46) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό!

Ο Φουρνιέ σε προσπάθεια του

Η απάντηση των Ισπανών ήταν ένα 9-0 που έστειλε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο (58-46) με το ματς από εκεί και πέρα να αποκτά άγρια ομορφιά και ξέφρενο ρυθμό. Οι Γάλλοι προσπαθούσαν να σκοράρουν γρήγορα για να μειώσουν τη διαφορά και να πιέσουν τους αντιπάλους τους, σενάριο στο οποίο όμως οι παίκτες του Σκαριόλο ανταποκρίνονταν στην εντέλεια. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 7 στο τέταρτο δεκάλεπτο (68-61) με την Ισπανία να έχει πάντα τις απαντήσεις, είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε σε σετ παιχνίδι.

Ο Φερνάντες πανηγυρίζει

Τίποτα δεν μπορούσε να χωρίσει τους Ισπανούς από το βαρύτιμο τρόπαιο που είναι το τέταρτο στις έξι τελευταίες διοργανώσεις, με τον αριθμό των μεταλλίων -αν συνυπολογιστούν και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και οι Ολυμπιακοί- να προκαλεί ίλιγγο!
Για τους Γάλλους που κατέκτησαν το τρίτο αργυρό μετάλλιο στην ιστορία τους σε Ευρωμπάσκετ, ο Φουρνιέ είχε 23 πόντους, ο Ερτέλ 16 και 7 ασίστ και ο Γιαμπουσέλε 13 πόντους και 6 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 23-14, 47-37, 66-57, 88-76.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ