fbpx

Πολωνία-Γαλλία 54-95: Γαλλικός περίπατος προς τον τελικό

Πολωνία-Γαλλία 54-95: Γαλλικός περίπατος προς τον τελικό

Η Γαλλία συνέτριψε 95-54 την Πολωνία και πήρε εύκολα την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι «τρικολόρ» επιστρέφουν στον τελικό μετά από εννέα χρόνια. Κορυφαίος για την ομάδα του Κολέ ήταν ο Γιαμπουσέλε, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, ενώ οι Φουρνιέ και Οκόμπο σημείωσαν από δέκα πόντους. Από την πλευρά των Πολωνών, οι Μίχαλακ και Σλόβετερ είχαν από εννέα πόντους. Κανένας Πολωνός δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων στο συγκεκριμένο ματς.

Οι «τρικολόρ» ήταν δυο ταχύτητες πάνω

Η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των Πολωνών στην έναρξη του αγώνα και πήρε εύκολα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Μετά το 8-6 υπέρ τους, οι Γάλλοι κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 7-3 και να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 15-9. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η άμυνα των «τρικολόρ» ήταν εξαιρετική και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Οι Πολωνοί προσπαθούσαν κυρίως με τρίποντα να μείνουν κοντά στο σκορ, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι τυπικά γηπεδούχοι δε βρήκαν λύσεις κάτω από το καλάθι και είχαν πολλά προβλήματα με τους ψηλούς των Γάλλων. Τελικά, η ομάδα του Κολέ κατάφερε να πάρει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ με 34-18. Στο 19-9 το επί μέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο.

Γαλλικός «μονόλογος» και το δεύτερο μέρος

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να βρουν λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν. Οι Γάλλοι συνέχισαν εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο την καλή αμυντική τους λειτουργία, κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερά το διψήφιο προβάδισμα, το οποίος έφτασε ακόμα και τους 28 πόντους, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Πολωνοί προσπαθούσαν κυρίως με τρίποντα και ατομικές ενέργειες να ρίξουν το σκορ και να παραμείνουν «ζωντανοί» στο ματς, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Στην τέταρτη περίοδο, ο αγώνας ήταν τυπική διαδικασία και η Γαλλία πανηγύρισε εύκολα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η Πολωνία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να προβληματίσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν μια ακόμα έκπληξη, μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας.

Τα δεκάλεπτα: 9-15, 18-34, 36-64, 54-95

Οι πόντοι:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ