fbpx

Εurobasket 2022: Στο πειθαρχικό το Γεωργία – Τουρκία

Εurobasket 2022: Στο πειθαρχικό το Γεωργία – Τουρκία

Χαμός είχε επικρατήσει στο παιχνίδι Γεωργία – Τουρκία, που βρήκε τους Γεωργιανούς νικητές με 88-83. Στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Τυφλίδα, η κατάσταση είχε ξεφύγει, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του Φουρκάν Κορκμάζ, δέχτηκε επίθεση μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια από τρεις Γεωργιανούς παίκτες αλλά και ανθρώπων ασφαλείας.

Ο Τούρκος ΝΒΑερ, ήταν κόκκινο πανί για τους Γεωργιανούς, μετά την διένεξη που είχε με τον Σανάντζε κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού αγώνα.

Η Τουρκική πλευρά κατέθεσε και έγγραφη ένσταση ως προς την τέλεση του αγώνα, καθώς ο χρόνος κύλησε αντικανονικά για περίπου 20 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, όταν έγινε το επεισόδιο του Κορκμάζ με τον Σανάντζε

Σήμερα, η FIBA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας για τα περιστατικά στην «Tiblisi Arena»: 

«Μετά από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και την Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9.

Μετά από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Γκόγκα Μπιτάτζε, Ντούντα Σανάτζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τορνίκε Σενγκέλια καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ