fbpx

Γαλλία – Ιταλία 93-85: Στα ημιτελικά μέσω παράτασης οι Γάλλοι (video)

Γαλλία – Ιταλία 93-85: Στα ημιτελικά μέσω παράτασης οι Γάλλοι (video)

Η Ιταλία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και για τη Γαλλία, με τους «τρικολόρ» ωστόσο να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος και επέστρεψαν στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, μετά την απουσία τους από το τουρνουά του 2017.

Οι παίκτες του Κολέ τα είδαν όλα μέχρι να μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση των ψυχωμένων παικτών του Τζιανμάρκο Ποτσέκο, παρόλα κατάφεραν κυρίως χάρη στην τριάδα των Ερτέλ (20π, 8ασ), Γκομπέρ (19π, 14ρ) και Φουρνιέ (17π) να κρατήσουν καθαρό το μυαλό όταν η Ιταλία πέρασε μπροστά στο σκορ και έδειχνε πως θα έφτανε σε ακόμα έναν άθλο.

Οι Γάλλοι έλεγχαν τον ρυθμό, αξιοποιώντας σε έναν βαθμό τον Γκομπέρ αλλά παίρνοντας και πόντους από την περιφέρεια, για να προηγηθούν 27-20 στο 10’. Το κόλπο των Ιταλών να προσπαθήσουν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους έπιασε μεν στη δεύτερη περίοδο, που ολοκληρώθηκε όμως με το πολύ χαμηλό σκορ 11-11.

Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι Ιταλοί έτρεξαν ένα επιμέρους 31-18, βρίσκοντας λύσεις όχι μόνο μακριά (που ήταν το αναμενόμενο) αλλά και κοντά στο καλάθι με τον Μέλι να κάνει ακόμα ένα σπουδαίο ματς απέναντι σε αντιπάλους που μόνο στα μέτρα του δεν ήταν. Η Ιταλία προηγήθηκε ακόμα και με 8 (56-64) και έμενε μπροστά στο σκορ συνεχώς. Οι Γάλλοι βρήκαν το κουράγιο και με πρωταγωνιστή τον Ερτέλ, έκαναν ένα επιμέρους 9-2 με αφετηρία το 68-75 για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Λεπτομέρεια πως ο Φοντέκιο αστόχησε σε δύο βολές στα 16’’ με το σκορ στο 75-77 υπέρ της Ιταλίας…

Στην παράταση η Γαλλία παρουσιάστηκε πιο έτοιμη και πιο ξεκούραστη απέναντι στους εξουθενωμένους παίκτες του Ποτσέκο που έχασε και τον Μέλι με πέμπτο φάουλ σε αυτό το διάστημα.

Οι Γάλλοι έβγαλαν τις κρίσιμες άμυνες και με εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο εξασφάλισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά όπου περιμένουν μία εκ των Σλοβενίας, Πολωνίας.

Από την ιταλική ομάδα ξεχώρισαν οι Φοντέκιο (4/7 τρίποντα) και Σπίσου (4/5 τρίποντα) με 21 πόντους έκαστος.

Δεκάλεπτα: 27-20, 38-31, 56-62, 77-77, 93-85 (παρ)

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ