fbpx

Οι “υποτιμημένοι” του 2013

Οι “υποτιμημένοι” του 2013

Η Εθνική Νέων είχε τερματίσει μόλις πέμπτη στο Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας, αλλά «προώθησε» τους περισσότερους παίκτες από οποιαδήποτε άλλη στην Ανδρών  

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Είναι δεδομένο πως ο πρώτος στόχος των «μικρών» Εθνικών ομάδων πρέπει να είναι η ανάδειξη παικτών που θα στελεχώσουν την Ανδρών, παρά η κατάκτηση μεταλλίων. Παρατηρώντας την πεντάδα που παρέταξε ο Δημήτρης Ιτούδης στο δεύτερο μέρος του αγώνα της πρώτης φάσης με την Ιταλία, με την ταυτόχρονη παρουσία των Παπαπέτρου-Αγραβάνη-Λαρεντζάκη, μας ήρθε στο μυαλό το Ευρωμπάσκετ Νέων του 2013 στην Εσθονία. 

Τότε η ομάδα του Κώστα Μίσσα είχε αναδειχθεί πέμπτη στα παρκέ της Εσθονίας, αποτέλεσμα που είχε προκαλέσει απογοήτευση. Από εκείνο το τουρνουά, όμως, η Ελλάδα «εξέλιξε» τους περισσότερους παίκτες, σε σύγκριση με τις ομάδες που βρέθηκαν από πάνω της, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί. Στην πρώτη τετράδα είχαν βρεθεί κατά σειρά οι Ιταλία, η Λετονία, η Ισπανία και η Ρωσία. Οι Ιταλοί και οι  Ισπανοί, οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωμπάσκετ έχουν από έναν παίκτη, η Λετονία στα ματς των προκριματικών του Μουντομπάσκετ δεν είχε ούτε έναν από το 2013, ενώ η Ρωσία στην τελευταία της συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση (Προολυμπιακό του Σπλιτ) είχε μόλις έναν. 

Το… καρέ των Αντετοκούνμπο-Παπαπέτρου-Λαρεντζάκη-Αγραβάνη, πήρε πολύτιμες εμπειρίες που τους βοήθησαν στην συνέχεια της καριέρας τους. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος είναι εν δυνάμει στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

 Ήταν το Ευρωμπάσκετ Νέων κομβικός παράγοντας στην εξέλιξη τους; Ασφαλώς όχι. Οι πιο σημαντικοί ήταν η δουλειά που έκαναν σε ατομικό επίπεδο και η εμπειρία που απέκτησαν από την τριβή των συλλόγων τους.

Το γεγονός, όμως, πως δεν έφτασαν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, δεν τους εμπόδισε σε τίποτα.  

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΔΡΕΣ

Ιταλία (1) Στέφανο Τονούτ

Λετονία (0) (από το ρόστερ των αγώνων των προκριματικών του  Παγκοσμίου) 

Ισπανία (1) Σεμπάστιαν Σάιθ 

Ρωσία (1) (από το ρόστερ του Προολυμπιακού του 2021) Αρτέμ Κομολοφ 

Ελλάδα (4) Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου   

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ