fbpx

Λημνιάτης: «Ένα από τα φαβορί η Εθνική Ελλάδας»

Λημνιάτης: «Ένα από τα φαβορί η Εθνική Ελλάδας»

Ο Γιώργος Λημνιάτης εμφανίστηκε αισιόδοξος εν όψει της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος με τη Γερμανία.

Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε πως η αντίπαλος της «επίσημης αγαπημένης» στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μια αθλητική ομάδα, την οποία όμως οι διεθνείς μπορούν να κερδίσουν. Ο Λημνιάτης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «bwinΣΠΟΡ FM 94,6». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το ματς: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Εθνική είναι ένα από τα φαβορί, ίσως το κυρίαρχο φαβορί. Η Γερμανία έχει αθλητικότητα, μας ματσάρει καλύτερα από την Τσεχία σ’ αυτό το κομμάτι. Μέχρι στιγμής, η Εθνική δείχνει ότι τα καταφέρνει σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ξέρω εάν οι τραυματίες της Γερμανίας θα είναι έτοιμοι, επειδή είναι σημαντικοί παίκτες. Θα είναι βασικός στόχος της Εθνικής να απομονώσει τον Σρέντερ, εάν το καταφέρει θα είναι σημαντικό βήμα».

Για το εάν αγχώνει την Ελλάδα ο τίτλος του φαβορί: «Πρέπει να είσαι μέσα στην ομάδα για να το δεις αυτό. Με την Τσεχία υπήρχε ένα άγχος. Βέβαια, έχουμε και την εμπειρία και το επιτελείο για να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Για το ενδεχόμενο του να αποκλειστεί μια ομάδα στους «8»: «Είναι και άδικο να κρίνουμε τις ομάδες και τους προπονητές από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Οι καλές ομάδες και οι προπονητές κρίνονται στη διάρκεια».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι με τη Γερμανία: «Θεωρώ ότι είμαστε η δυνατή ομάδα και το φαβορί, ο ρυθμός στα ριμπάουντ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Εθνική ομάδα, άκουσα για παράδειγμα από τον κόουτς Ιτούδη ότι κανείς δεν θέλει να χάσει από τον Αντετοκούνμπο. Είναι σημαντικό σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτες. Έχουμε γεμάτο και βαθύ ρόστερ και παιδιά με παραστάσεις και εμπειρίες από την Ευρωλίγκα».

Για το εάν βλέπουμε ένα από το πιο ωραία Ευρωμπάσκετ και γιατί πάμε σε υψηλά σκορ: «Ναι. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Επίσης, το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί άλλους ρυθμούς. Οι τελικοί θα έχουν πιο χαμηλά σκορ, αλλά από την άλλη όταν έχεις ομάδες που έχουν ταλέντο, το γρήγορο μπάσκετ σού δίνει δυνατότητες».

Για το Ισπανία-Φινλανδία: «Οι Φινλανδοί απέδειξαν πράγματα κόντρα στους Κροάτες, έχουν και τον Μάρκανεν. Για την Ισπανία και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι δεν έχουν την ίδια ποιότητα όπως στο παρελθόν. Είναι άλλη η δομή της και η φιλοσοφία της. Παρουσιάζουν μια αξιοπρεπή εικόνα, αλλά δεν είναι όπως παλιά. Η φανέλα τους έχει βάρος».

Για το Γαλλία-Ιταλία: «Οι Γάλλοι δεν με έχουν πείσει. Παραδοσιακά οι γαλλικές ομάδες, εκτός εξαιρέσεων, επικρατούν και επιβάλλονται με τα αθλητικά τους προσόντα. Το τακτικό κομμάτι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, γι’ αυτό τους έχουμε τιμωρήσει και εμείς. Θα είναι θέμα μέρας και ταλέντου. Οι Ιταλοί είναι χαρούμενοι, έχουν κάνει μια υπέρβαση. Όποιου τακτική ή φιλοσοφία κυριαρχήσει θα έχει πλεονέκτημα».

Για τη Γεωργία: «Εμάς ο στόχος μας ήταν να πάμε στο Βερολίνο. Τραυματίστηκε ο Σενγκέλια μια εβδομάδα πριν το Ευρωμπάσκετ. Είχαμε χτίσει την ομάδα γύρω του. Η Γεωργία δεν είναι Ελλλάδα, δεν έχει ”δεξαμενή”. Θεωρώ ότι το παλέψαμε, κάναμε μεγάλη νίκη με την Τουρκία, με νίκη επί του Μαυροβουνίου θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ