fbpx

Ισπανία-Φινλανδία 100-90: Οι «φούριας ρόχας» είναι και πάλι εδώ

Ισπανία-Φινλανδία 100-90: Οι «φούριας ρόχας» είναι και πάλι εδώ

Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 15 πόντους διαφορά, όμως η Ισπανία πήρε μια σπουδαία πρόκριση με ανατροπή κόντρα στη Φινλανδία (100-90).

Ο Ρούντι Φερνάντες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «φούριας ρόχας» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με καθοριστικά τρίποντα και συγκινητικές άμυνες. Οι Φινλανδοι λύγισαν στην αντεπίθεση των Ισπανών και δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη, η οποία έμοιαζε πιθανή, με την εικόνα των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, ενώ ο αδερφός του Χουάνχο είχε 15 πόντους. Ο Ρούντι Φερνάντες είχε έντεκα πόντους με 3/5 τρίποντα και πέντε κλεψίματα. Double double από τον Λορέντζο Μπράουν με δέκα πόντους και έντεκα ασίστ. Από την πλευρά των Φινλανδών ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 28 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, κάνοντας και αυτός double double, ενώ στους 18 πόντους σταμάτησε ο Μίκαελ Γιάντουνεν.

Στα ημιτελικά, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο θα περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού της Γερμανίας με την Ελλάδα, για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Με το γκάζι στο πάτωμα οι Φινλανδοί

Η Φινλανδία μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και έδειξαν από την πρώτη περίοδο, πως θα έβαζαν δύσκολα στην Ισπανία. Η διαφορά των δυο ομάδων έφτασε στους δώδεκα πόντους, με το απίστευτο τρίποντο του Γιαντούνεν από το κέντρο (30-19), στη λήξη της πρώτης περιόδου, την οποία είχαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους οι τυπικά φιλοξενούμενοι.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Ισπανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και να ροκανίσουν τη διαφορά. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο κατάφερε να μειώσει στους εννέα πόντους και έχασε την ευκαιρία με τον Μπράουν να πάει με μικρότερη διαφορά στα αποδυτήρια, καθώς ο πολιτογραφημένος Ισπανός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του (52-43).

Οι «φούριας ρόχας» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη

Η Ισπανία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετική διάθεση και κατάφερε να ροκανίσει γρήγορα τη διαφορά (53-51). Οι Φινλανδοί προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και το προβάδισμα στο σκορ, όμως οι Ισπανοί βελτίωσαν την άμυνά τους και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε αρκετά λάθη. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 60-60 και το ματς ξεκίνησε από την αρχή. Από το -15, οι Ισπανοί γύρισαν το ματς στο +8, ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Μάρκανεν προσπάθησε να κρατήσει όρθια τη Φινλανδία, η οποία έδειχνε να καταρρέει μετά την ισπανική αντεπίθεση. Τελικά, η Ισπανία πήγε στην τέταρτη περίοδο στο +6 (73-67).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο αγώνας έγινε ντέρμπι, με τη Φινλανδία να μειώνει στο καλάθι (82-80) στο 35’. Οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πάρουν διαφορά ασφαλείας και αυτό έδινε την ευκαιρία στους Φινλανδούς να παραμένουν «ζωντανοί» στο ματς. Στο τελευταίο τρίλεπτο ανέλαβε δράση ο Ρούντι Φερνάντες, με ένα κλέψιμο και ένα τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +8, στα 2:42 πριν το φινάλε. Ο βετεράνος παίκτης έστειλε τη διαφορά στο +11 με τρίποντο στα 108 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 43-52, 73-67, 100-90

Οι πόντοι:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ