fbpx

Γερμανία-Ελλάδα 107-96: Κατώτερη των περιστάσεων (video)

Γερμανία-Ελλάδα 107-96: Κατώτερη των περιστάσεων (video)

Η Γερμανία ήταν ένα επίπεδο πάνω από την Ελλάδα και απόλυτα δίκαια πήρε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο από το γήπεδο η Εθνική μας.

Οι παίκτες του Ιτούδη επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό και παρότι κόντρα στη ροή του ματς έκλεισαν προηγούμενοι το ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα.

Η αμυντική λειτουργία πήγε περίπατο, την ίδια ώρα που η επίθεση δεν μπορούσε να βρει ισορροπία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παλεύουν μόνοι τους αλλά να μη φτάνουν.

Ισοπεδωτικοί οι Γερμανοί που τα έκαναν όλα σωστά, σούταραν απίστευτα έξω από τη γραμμή του τριπόντου (17/31, 55%) και με δική μας ευθύνη, με την τριάδα των Σρέντερ (26π, 8ασ), Ομπστ (19π με 5/7 τρ) και Βάγκνερ (19π με 5/7 τρ) να κάνει τεράστια ζημιά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε απολογισμό 31 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ με τον Λαρεντζάκη να προσθέτει 18 με 5/5 σουτ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τους… αντιπάλους. Η συνεχόμενη αντιμετώπιση με under στον Σρέντερ από την ελληνική άμυνα, έδωσε απόλυτη ελευθερία στον σταρ των Γερμανών που έκανε ότι ήθελε τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Η Γερμανία ξεκίνησε με 5/5 επιθέσεις και 4/5 τρίποντα την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν επιθετικά όλη η Ελλάδα. Ο Greek Freak διάβαζε εξαιρετικά την άμυνα, μοιράζοντας και εκτελώντας με μεγάλη συνέπεια, κρατώντας έτσι την Εθνική κοντά στο σκορ (14-7). Ο Ντόρσεϊ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο μαρκάρισμα του Ομπστ που εκτελούσε αλύπητα από το τρίποντο, τη στιγμή που η ομάδα του μετρούσε 7/8 πίσω από τα 6.75 για το +11 σε δύο περιπτώσεις (22-11, 25-14). Ο Γιάννης τον… χαβά του όμως, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ακολουθήσει στο πολύ υψηλό σκορ, μαζεύοντας το πράγμα στο 10’ (31-27) με τον Έλληνα σταρ να έχει 13 πόντους με 6/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Βοήθεια σημαντική και από τον Ντόρσεϊ επιθετικά στην πρώτη περίοδο με δύο σουτ πίσω από τη γραμμή.

Παρότι ο ρυθμός ουδέποτε έπεσε, η Ελλάδα μπόρεσε να ελέγξει καλύτερα το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ιτούδης άφηνε τον Γιάννη μοναδικό ψηλό στην πεντάδα με δύο γκαρντ και δύο φόργουορντ, με τον Λαρεντζάκη να είναι στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου ο παράγων Χ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έβγαλε τσαγανό, πέτυχε 8 πόντους, έπαιξε άμυνα και εκνεύρισε τους Γερμανούς που πάντως δεν έχαναν εύκολα την επαφή τους με το καλάθι. Ο Σρέντερ έκανε μεγάλο δεκάλεπτο συνεχίζοντας να δημιουργεί προβλήματα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο του έβαζε ο Ιτούδης. Η Ελλάδα ωστόσο μάζευε την κατάσταση βρίσκοντας πόντους από διαφορετικούς πρωταγωνιστές, περνώντας για πρώτη φορά μπροστά με 46-44. Το ματς από εκεί και πέρα έγινε μάχη σώμα με σώμα, με την Εθνική να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +4 χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο.

Παρά το μεγαλύτερο προβάδισμά της στο ματς, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση στο παραμικρό στο β’ μέρος. Η άμυνα συνέχισε να είναι κάκιστη, με τις αλλαγές στα σκριν να μη βοηθούν αφού οι Γερμανοί χτυπούσαν ανελέητα στα μις ματς κοντά στο καλάθι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιμέρους σκορ 20-1 στο τρίτο δεκάλεπτο και η κατάσταση δυστυχώς από εκεί και πέρα δεν «ίσιωσε» ποτέ. Το πρώτο εντός πεδιάς για την Ελλάδα ήρθε στο 8ο λεπτό (τρίποντο Γιάννη) του τρίτου δεκαλέπτου με το σκορ στο 79-67, διαφορά που συνόδευσε τις ομάδες μέχρι το 30’ (83-71).

Δυστυχώς η καθίζηση συνεχίστηκε. Ίδια και απαράλλαχτη η εικόνα και στις δύο μεριές του παρκέ, με τους Γερμανούς απλά να χτίζουν αυτοπεποίθηση και φυσικά διαφορά. Η κατάσταση ολοένα και χειροτέρευε και γινόταν εύκολα αντιληπτό πως το παιχνίδι ήταν απελπιστικά δύσκολο να γυρίσει. Σαν κερασάκι στην τούρτα του αποκλεισμού, ήρθε η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν ενώ την ίδια τύχη είχε και ο έτερος σταρ του αγώνα, Ντένις Σρέντερ, που με δύο τεχνικές ποινές αποχώρησε από το παρκέ.

Δεκάλεπτα: 31-27, 57-61, 83-71, 107-96

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ