fbpx

Eurobasket 2022: «Πικρή» ήττα για την Ελλάδα, «εφτάψυχοι» Ισπανοί – Το πανόραμα της φάσης των «8»

Eurobasket 2022: «Πικρή» ήττα για την Ελλάδα, «εφτάψυχοι» Ισπανοί – Το πανόραμα της φάσης των «8»

Οι Ελλάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, απέναντι σε μια Γερμανία που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, παίρνοντας μια πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελούς του Eurobasket.

Από την άλλη πλευρά, η Φινλανδία άντεξε για σχεδόν 30 λεπτά κόντρα στην Ισπανία, με την αρμάδα του Ρούντι Φερνάντεθ να επιστρέφει από το -15, δείχνοντας το μέταλλο που έχουν ως ομάδα.

Γερμανία – Ελλάδα 107-96

Η Γερμανία ήταν ένα επίπεδο πάνω από την Ελλάδα και απόλυτα δίκαια πήρε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο από το γήπεδο η Εθνική μας.

Οι παίκτες του Ιτούδη επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό και παρότι κόντρα στη ροή του ματς έκλεισαν προηγούμενοι το ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα.

Η αμυντική λειτουργία πήγε περίπατο, την ίδια ώρα που η επίθεση δεν μπορούσε να βρει ισορροπία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παλεύουν μόνοι τους αλλά να μη φτάνουν.

Ισοπεδωτικοί οι Γερμανοί που τα έκαναν όλα σωστά, σούταραν απίστευτα έξω από τη γραμμή του τριπόντου (17/31, 55%) και με δική μας ευθύνη, με την τριάδα των Σρέντερ (26π, 8ασ), Ομπστ (19π με 5/7 τρ) και Βάγκνερ (19π με 5/7 τρ) να κάνει τεράστια ζημιά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε απολογισμό 31 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ με τον Λαρεντζάκη να προσθέτει 18 με 5/5 σουτ.

Ισπανία – Φινλανδία 100-90

Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 15 πόντους διαφορά, όμως η Ισπανία πήρε μια σπουδαία πρόκριση με ανατροπή κόντρα στη Φινλανδία (100-90).

Ο Ρούντι Φερνάντες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «φούριας ρόχας» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με καθοριστικά τρίποντα και συγκινητικές άμυνες. Οι Φινλανδοι λύγισαν στην αντεπίθεση των Ισπανών και δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη, η οποία έμοιαζε πιθανή, με την εικόνα των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, ενώ ο αδερφός του Χουάνχο είχε 15 πόντους. Ο Ρούντι Φερνάντες είχε έντεκα πόντους με 3/5 τρίποντα και πέντε κλεψίματα. Double double από τον Λορέντζο Μπράουν με δέκα πόντους και έντεκα ασίστ. Από την πλευρά των Φινλανδών ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 28 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, κάνοντας και αυτός double double, ενώ στους 18 πόντους σταμάτησε ο Μίκαελ Γιάντουνεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ