fbpx

Eurobasket 2022, Φάση των «16»: Το πανόραμα της 11ης μέρας – Την έκπληξη της διοργάνωσης η Ιταλία!

Eurobasket 2022, Φάση των «16»: Το πανόραμα της 11ης μέρας – Την έκπληξη της διοργάνωσης η Ιταλία!

Συγκλονιστική ήταν η 2η μέρα της φάσης των «16» και 11η συνολικά του Ευρωμπάσκετ, με την Ιταλία να αποκλείει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, τη Σερβία. Ελλάδα, Φινλανδία και Πολωνία, πέρασαν και εκείνες στην φάση των «8».

Ιταλία – Σερβία 94-86

Έκπληξη που θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ από την Ιταλία που με 94-86 πέταξε εκτός Ευρωμπάσκετ τη Σερβία! Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Μάρκο Σπίσου και ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο που άλλαξε όλη την ψυχολογική ροή του αγώνα!

Η Ιταλία γύρισε τον διακόπτη, έβγαλε τρομερό νεύρο και ψυχή και μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο με επιμέρους 16-2, μας χάρισε την πιο ωραία μπασκετική στιγμή μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Απίστευτος Μάρκο Σπίσου με 22 πόντους και 6/9 τρίποντα ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Ο Μέλι είχε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κοψίματα, 2 κλεψίματα και τόνους ενέργειας στο παρκέ, ενώ Φοντέκιο και Πολονάρα πρόσθεσαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς τελείωσε το ματς με 32 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ωστόσο όταν η Σερβία κλήθηκε να βρει απαντήσεις δεν ήταν αυτός που όλοι περίμεναν. Στους 16 πόντους και τις 8 ασίστ σταμάτησε ο Βασίλιε Μίτσιτς.

Φινλανδία – Κροατία 94-86

Με τον Λάουρι Μάρκανεν σε μεγάλη ημέρα, η Φινλανδία νίκησε 94-86 την Κροατία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Φινλανδοί κατάφεραν να πάνε το ματς στα μέτρα τους και με τον Μάρκανεν να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς ης καριέρας του με την εθνική ομάδα πήραν την πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, με στόχο μια θέση στα ημιτελικά.

Ο αστέρας των Σκανδιναβών σημείωσε 43 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο Φινλανδός παίκτης είχε επίσης εννέα ριμπάουντ, χάνοντας για ένα το double double. Στους 17 πόντους ο Σάσου Σάλιν. Από την άλλη πλευρά, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 23 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των Κροατών. Στους 17 πόντους ο Τζέλιν Σμιθ.

Ουκρανία – Πολωνία 86-94

Η Πολωνία επικράτησε με 94-86 της μαχητικής Ουκρανίας και κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Eurobasket.

Το φαβορί του ζευγαριού ήταν η Πολωνία. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε με ό,τι είχε και κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο. Οι Πολωνοί όμως, έχοντας σε τρομερή ημέρα τους Ματέους Πονίτκα και Έι Τζέι Σλότερ, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket. Εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Σλοβενία.

Ελλάδα – Τσεχία 94-88

Η Ελλάδα τα βρήκε σκούρα για 35 λεπτά, αφού η Τσεχία είχε υψώσει ένα μεγάλο τοίχος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μπλοκάροντας συνολικά την Εθνική. Ο Greek Freak όμως, βρήκε τους χώρους και με ολύμπια ψυχραιμία στο τέλος, έκανε το χρέος του, δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 94-88 και προκρίθηκε στους «8», περιμένοντας τη Γερμανία για μια θέση τους ημιτελικούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ