fbpx

Ουκρανία – Πολωνία 86-94: Με κορυφαίους Σλότερ και Πονίτκα στους «8»

Ουκρανία – Πολωνία 86-94: Με κορυφαίους Σλότερ και Πονίτκα στους «8»

Η Πολωνία επικράτησε με 94-86 της μαχητικής Ουκρανίας και κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Eurobasket.

Το φαβορί του ζευγαριού ήταν η Πολωνία. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε με ό,τι είχε και κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο. Οι Πολωνοί όμως, έχοντας σε τρομερή ημέρα τους Ματέους Πονίτκα και Έι Τζέι Σλότερ, έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket. Εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Σλοβενία.

Θεαματικό πρώτο μέρος

Με την έναρξη, το παιχνίδι είχε ωραίο και γρήγορο ρυθμό  και τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει με οίστρο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Πολωνία ξεκίνησε με 4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ η Ουκρανία με  5/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 3/3 βολές. Οι Ουκρανοί κατάφεραν να επιστρέψουν από το -5 της πρώτης περιόδου και να πάρουν το προβάδισμα, υποχρεώνοντας τον Ιγκόρ Μίλιτσιτς να καλέσει τάιμ άουτ στα 7’54” για τη δεύτερη περίοδο. Ο Λεν με τον Σάνον είχαν από 5 πόντους για την Ουκρανία, ο Σλότερ 11 πόντους με 3/4 τρίποντα για την Πολωνία.

Κορυφαίος ο Σλότερ για τους Πολωνούς

Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Η Πολωνία εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ κι ένα λάθος της Ουκρανίας για να πετύχει εύκολους πόντους και ανακτήσει το προβάδισμα. Ετσι, ήταν σειρά  του Άιναρς Μπαγκάτσκις να καλέσει τάιμ άουτ λίγο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια της αναμέτρησης, είχαμε πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις για αιφνιδιασμούς. Από μια τέτοια κατάσταση, ο Μπομπρόφ κάρφωσε την μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο και έδωσε πάλι το προβάδισμα στην Ουκρανία. Λίγο πριν το ημίχρονο, η Πολωνία σούταρε με 48% εντός παιδιάς και με 54% η Ουκρανία.

Για τους Πολωνούς ο πολυτιμότερος στην πρώτη και την δεύτερη περίοδο ήταν ο Σλότερ, καθώς πέτυχε 16 πόντους (με 6/11 σουτ), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 16’43” συμμετοχής. Ακολουθούσε ο Μπαλτσερόφσκι με 10 πόντους, την ώρα που ο Πονίτκα είναι πολύ άστοχος (4 πόντοι με 1/8 σουτ). Από την άλλη, ο Μπομπρόφ ήταν ο άσος στο μανίκι του Άιναρς Μπαγκάτσκις, έχοντας ήδη 13 πόντους με 3/5 τρίποντα.

Ανέβασε ρυθμό η Ουκρανία χάρη στο Λεν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον γώνα να έχει το ίδιο μοτίβο. Μικρό προβάδισμα για την Ουκρανία, η οποία πήρε από τον Λεν περισσότερα σε σχέση με τους αγώνες του Μιλάνου. Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις ένιωθε άνετα στο παρκέ και έδειχνε ικανή να κάνει την υπέρβαση, φτάνοντας μέχρι την οκτάδα. Ωστόσο, ο Πονίτκα πάτησε το γκάζι για την Πολωνία σε εκτελεστικό επίπεδο κι έδωσε μια έξτρα ώθηση στην Πολωνία, που έφερε το παιχνίδι στο “Χ” με 3’43” για το τρίτο δεκάλεπτο. Οσο κυλούσαν τα λεπτά προς το τέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες τα έδιναν όλα και πήγαιναν πόντο-πόντο. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Πολωνία να είναι μπροστά στο σκορ με +2 (67-69).

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Πονίτκα πήρε την Πολωνία στις πλάτες του έβαλε την Πολωνία και έφτασε τους 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Το τρίποντο του Σοκολόφσκι έφερε την Πολωνία στο +6, οδηγώντας τον Άιναρς Μπαγκάτσκις στην απόφαση να καλέσει τάιμ άουτ στα 5’16” για το τέλος του αγώνα. Με 47% έφτασε σε σημείο να σουτάρει εντός παιδιάς η Ουκρανία, με 45% η Πολωνία, η οποία όμως είχε για μεγάλο όπλο το επιθετικό ριμπάουντ (12). Παρ’ όλα αυτά οι Ουκρανοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μειώσουν στο σκορ. Ο Μιχάιλιουκ ήταν σε καλή ημέρα και κατάφερε να μειώσει σε 84-87 για την ομάδα του, 1:32 πριν τη λήξη.

Ωστόσο, όσο το ματς όδευε στο τέλος του οι Πολωνοί δεν άφηναν τον αντίπαλό τους να ισοφαρίσει και κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 86-94.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 45-42, 67-69, 86-94.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ