fbpx

Ισπανία – Λιθουανία 102-94: Τι ματσάρα, Θεέ μου!

Ισπανία – Λιθουανία 102-94: Τι ματσάρα, Θεέ μου!

Στο ματς της χρονιάς – ίσως – του Ευρωμπάσκετ, η Ισπανία κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να επικρατήσει επί της Λιθουανίας με 102-94 στην παράταση. Οι «Φούριας Ρόχας» που βρισκόντουσαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού πίσω, με τεράστια ψυχικά αποθέματα και με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι καταπληκτικός – κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση- θα συμμετάσχουν για ακόμη μια φορά σε προημιτελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι, χωρίς καμία από τις δύο να ξεφεύγει στο σκορ. Γκριγκόνις και Λεκάβιτσιους ήταν οι πρωταγωνιστικές για την «Lietuva». Ειδικά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ήταν εξαιρετικός με 7 πόντους (2/2 διπ., 1/1 τριπ.). Ουίλι και Ρούντι από πλευράς Ισπανών κρατούσαν τους «Φούριας Ρόχας» στο παιχνίδι και «μια ανάσα» από την Λιθουανία. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Λιθουανία στο +1 (19-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα σερί 10-4 των Ισπανών (29-24 στο 14′). Ο Σαμπόνις με 8 πόντους (4/5 διπ) έδωσε «πνοή» στην Λιθουανία, φτάνοντας μέχρι και στο +4 (34-38), 2 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Οι Ισπανοί προσπαθούσαν μέσω της περιφέρειας κυρίως να ανεβάσουν το σκοράρισμα τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -5 (40-45).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Κουζμίνσκας είχε πάρει «φωτιά», βάζοντας τη Λιθουανία μπροστά, ακόμη και με διψήφιο προβάδισμα (47-58 στο 25′). Οι Ισπανοί με τον Ρούντι Φερνάντεθ να νιώθει εξαιρετικά, κατάφερε από το -11 να μειώσει στο -3 (63-66) στο 29′, ενώ οι Λιθουανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάνε στον πάγκο με ένα «φτωχό» +4 (63-68).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο ορισμός του εκκριτικού φινάλε. Ο Λεκάβιτσιους ήταν εξαιρετικός, με τη Λιθουανία να κρατιέται μπροστά με ένα μικρό προβάδισμα (72-75 στο 36′). Ο Αροστέγκι από Ισπανικής πλευράς, έβαλε την Ισπανία μπροστά (80-78 στο 38′), με τον καθοριστικό Μπρασντέκις να επαναφέρει την τάξη (80-81 στο 39′). Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ, η Ισπανία βρέθηκε μπροστά με 82-81 με 16” να απομένουν. Στην τελευταία φάση, ο Σαμπόνις έκανε επιθετικό. Οι Ισπανοί οδηγήθηκαν στις βολές, ο Ουίλι έβαλε 1/2. Στην τελευταία επίθεση, ο Γιοκουμπάιτις αστόχησε σε τρίποντο, αλλά με το follow του Μπρασντέκις, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, οι δυο ομάδες ήταν ξανά κοντά στο σκορ. Στα 30′ πριν το φινάλε, το αντιαθλητικό του Μπρασντέκις έστειλε αρχικά την Ισπανία στο +3 (94-94), ενώ το goal-foul του Ουίλι, έβαλε τέλος στα όνειρα της μαχητικής αλλά με πολλά λάθη, Λιθουανίας. Το τελικό σκορ στο Βερολίνο: Ισπανία – Λιθουανία 102-94.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ