fbpx

Τσεχία: Ο Πόσπισιλ περιμένει δύσκολο ματς με την Ελλάδα

Τσεχία: Ο Πόσπισιλ περιμένει δύσκολο ματς με την Ελλάδα

Ο Γιαν Πόσπισιλ τόνισε πως η Ελλάδα δε θα υποτιμήσει την Τσεχία και πως περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς την ομάδα του.

Ο Τσέχος διεθνής παίκτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε πως στόχος της ομάδα του είναι να εγκλωβίσουν τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς. Παράλληλα, έδειξε και αυτός πως δε γνωρίζει το ελληνικό παρελθόν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον αποκάλεσε «νατουραλιζέ».

Αρχικά, ο Πόσπισιλ δήλωσε: «Δεν πρόκειται να μας υποτιμήσει η Ελλάδα, λόγω του πρόσφατου παρελθόντος στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, μια από τις κορυφαίες ομάδες του Eurobasket».

Στη συνέχεια, ο Τσέχος παίκτης τόνισε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον Γιάννη σε καταστάσεις που δε νιώθει τόσο άνετα. Ίσως, σε κάποια μακρινά σου. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε ομαδικές άμυνες γι’ αυτό. Τον είχαμε αντιμετωπίσει το 2019, αλλά ίσως τότε να μην είχε συνηθίσει τόσο στο μπάσκετ της FIBA. Έκτοτε έχει εξελίξει πολύ το παιχνίδι του. Πλέον δεν τρέχει απλώς χωρίς να σκέφτεται, αλλά παίζει με μυαλό, μοιράζει ασίστ εκτός από το να σκοράρει και όλα αυτά τον κάνουν κυρίαρχο παίκτη. Δεν είναι ίδιος παίκτης με τότε στην Κίνα».

Τέλος, συμπλήρωσε για την Εθνική Ελλάδος: «Έχουν αλλάξει πολύ από πέρσι. Έχουν τον νατουραλιζέ Αμερικανό Ντόρσεϊ, τα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο αν και ο Κώστας δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο. Στην άμυνα παίζουν πολύ με αλλαγές, κάτι που θα έκανα και εγώ με τέτοιους αθλητές. Ο Σλούκας και ο Καλάθης με την ικανότητά τους στη δημιουργία είναι πολύ έμπειροι παίκτες. Έχουν πολλούς x-factors που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι, να παίξουμε καλή άμυνα και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ