fbpx

Σλοβενία – Βέλγιο 88-72: Με σφραγίδα Ντόντσιτς!

Σλοβενία – Βέλγιο 88-72: Με σφραγίδα Ντόντσιτς!

Το Βέλγιο πήγε να… τρομάξει την Σλοβενία αλλά μάλλον τρόμαξε εκείνο, καθώς με το που πέρασαν μπροστά στο σκορ, η παρέα του Ντόντσιτς «έτρεξε» ένα σερί 18-2 και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Ο «Magic Luka» ξεκίνησε το ματς «καυτός» με 3/3 τρίποντα στα πρώτα 3 λεπτά του παιχνιδιού, με τη Σλοβενία να παίρνει ένα ισχνό προβάδισμα (16-8 στο 4′). Το Βέλγιο δεν έδειχνε ότι μπορεί να προβληματίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, παρά ότι έμενε κοντά στο σκορ, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με τους Σλοβένους μπροστά με 24-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η παρέα του Ντόντσιτς κατάφερε να πάρει μια διψήφια διαφορά (37-27 στο 16′). Το Βέλγιο αντέδρασε θέλοντας να μείνει κοντά και με ένα σερί 10-2 κατάφερε να μειώσει στους τρεις (40-37 στο 20′).

Το Βέλγιο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όντας αποφασισμένο να παλέψει για τη νίκη. Συνέχιζε να πιέζει τον Ντόντσιτς, αλλά ο άσσος των Ντάλας Μάβερικς ήταν αδιανόητα εξαιρετικός. Η τέταρτη περίοδος έκλεισε με 61-60 υπέρ των Σλοβένων, προμηνώντας χιτσκοτικό φινάλε.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Βέλγοι κατάφεραν περάσουν και μπροστά (64-63) αλλά το 18-2 συνολικά της Σλοβενίας ήταν καταδικαστέο. Το 73-65 δεν μπορούσε φυσικά να ανατραπεί με τον Ντόντσιτς και τον Πρέπελιτς να βάζουν καθοριστικά καλάθια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ