fbpx

Eurobasket 2022: Ξεκινούν οι «μάχες» με φόντο τους «8»

Eurobasket 2022: Ξεκινούν οι «μάχες» με φόντο τους «8»

Μια μέρα χωρίς Ευρωμπάσκετ ήταν αρκετή. Από σήμερα το μεσημέρι αρχίζουν τα playoffs του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ραντεβού. Φυσικά τα παιχνίδια Τουρκία Γαλλία και Ισπανία Λιθουανία, είναι εκείνα που ξεχωρίζουν.

Τουρκία – Γαλλία (13.00)

Η Τουρκία τερμάτισε 2η (4-1) στον Α’ Όμιλο (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία). Το σύνολο του Αταμάν θα κατέβει με 11 παίκτες στο παιχνίδι με τους Γάλλους, καθώς ο Σέιν Λάρκιν θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. Ο Αμερικανός υπέστη ζημιά στους συνδέσμους του μεσαίου και του παράμεσου δαχτύλου και θα περάσει τη πόρτα του χειρουργείου.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία τερμάτισε στην 3η θέση (3-2) στον Β’ Όμιλο (Σλοβενία, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Βοσνία, Ουγγαρία). Θα είναι «πάνοπλη» στο ματς με τη Γαλλία, καθώς δεν έχει κανένα νέο πρόβλημα από πλευράς ρόστερ. Πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι, καθώς παρά την απουσία του Λάρκιν, οι «τρικολόρ» δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φόρμα τους.

Σλοβενία – Βέλγιο (15.45)

Η Σλοβενία (4-1) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 1η θέση στον Β’ Όμιλο (Σλοβενία, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Βοσνία, Ουγγαρία). Η ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της και φυσικά είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Το Βέλγιο (3-2) είναι από τις εκπλήξεις του Ευρωμπάσκετ. Στον Α’ Όμιλο όπου συμμετείχε (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία), κατέλαβε την 4η θέση, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16». Φυσικά απέναντι στην Σλοβενία θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, έχοντας ξεκάθαρα ρόλο μεγάλου ουτσάιντερ.

Γερμανία – Μαυροβούνιο (19.00)

Η Γερμανία (4-1) πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Ευρωμπάσκετ. Συμμετείχε στον Β’ Όμιλο (Σλοβενία, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Βοσνία, Ουγγαρία) και αν δεν γνώριζε την ήττα από τη Σλοβενία με τον απίστευτο Ντόντσιτς (36 πόντου – 10 ριμπάουντ), θα ήταν μόνη πρώτη με το απόλυτο.

Το Μαυροβούνιο (3-2) κατέλαβε την 3η θέση στον Α’ Όμιλο (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία). Η ομάδα του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, αλλά απέναντι στη φορμαρισμένη Γερμανία, θα έχει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Ισπανία – Λιθουανία (21.45)

Η Ισπανία (4-1) παρά τις σοβαρές της ελλείψεις, κατάφερε να τερματίσει 1η στον Α’ Όμιλο (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία). Με ηγέτες τους αδερφούς Ερναγκόμεθ, θέλει να φτάσει μέχρι τη ζώνη των μεταλλίων. Το σύνολο του Σκιαριόλο προσπαθεί να παίξει ένα συγκεκριμένο μπάσκετ που δείχνει να ταιριάζει, αναλογικά και με τις σοβαρές απώλειες που έχει το φετινό ρόστερ.

Η Λιθουανία (2-3) τερμάτισαν στην 4η θέση του Β’ Όμίλου (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία), καταφέρνοντας να περάσει στην επόμενη φάση με αρνητικό ρεκόρ. Οι Λιθουανοί κόντεψαν να βιώσουν τον αποκλεισμό, αλλά οι δύο συνεχόμενες νίκες με Ουγγαρία και Βοσνία, τους έδωσαν το εισιτήριο για τους «16».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ