fbpx

Εσθονία-Ελλάδα 69-90: Άνετα το 5/5 η Εθνική και τώρα Βερολίνο (videos)

Εσθονία-Ελλάδα 69-90: Άνετα το 5/5 η Εθνική και τώρα Βερολίνο (videos)

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της με καλή εμφάνιση απέναντι στην Εσθονία και πλέον επικεντρώνεται στο ματς της φάσης των 16 στο Βερολίνο. Αποχώρησε τραυματίας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο σούπερ σταρ της ελληνικής ομάδας, προσγειώθηκε άτσαλα μετά από προσπάθειά του (στην οποία χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, πιάνοντας στη συνέχεια τη δεξιά του ποδοκνημική. Φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ αμέσως έπεσε πάνω του το ιατρικό τιμ της Εθνικής. Σε πρώτη φάση, ο τραυματισμός δεν έδειξε κάτι πολύ ανησυχητικό ωστόσο αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια τη σοβαρότητα. Στο τέλος του ματς μάλιστα φάνηκε να κουτσαίνει ελαφρώς, όντας επιφυλακτικός στο βάδισμά του.

Κανένα πρόβλημα για τους Έλληνες παίκτες που έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση, με τον κόουτς Ιτούδη να κάνει διαχείριση χρόνου στους παίκτες του. Πάτησε παρκέ ο Κώστας Αντετοκούνμπο που έδειξε ότι έχει χάσει σε αγωνιστικό ρυθμό.

Σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός με 25 πόντους (8/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στους 11 πόντους ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους, 2 ασίστ και 3 ριμπάουντ, εννιά πόντους πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης. Τα 26:28’’ του Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος που αγωνίστηκε Έλληνας παίκτης, με κανέναν άλλον από τους υπόλοιπους να μην ξεπερνά τα 20 λεπτά. Η Ελλάδα έκανε 15 κλεψίματα και 7 κοψίματα, ενώ είχε 19 ασίστ για 13 λάθη, αναγκάζοντας παράλληλα την Εσθονία σε 22 λάθη.

Ο Βένε με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων που με 1-4 τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του ομίλου.

Το ματς

Με πατημένο το γκάζι μπήκε στο παρκέ η Εθνική που με τον Παπαγιάννη να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στα μετόπισθεν, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο για να προηγηθεί 8-0. Ο Καλάθης έκοβε και ο Γιάννης έραβε, η άμυνα ωστόσο δεν στάθηκε στο ίδιο ύψος και στη συνέχεια. Εκτελώντας από την περιφέρεια αλλά και κοντά στο καλάθι, η Εσθονία βρήκε επιθετικό ρυθμό με το ματς να ανοίγει. Το 21-12 έγινε 23-21 με τους αντιπάλους της Ελλάδας να κερδίζουν το χειροκρότημα και παράλληλα να βάζουν τον Δημήτρη Ιτούδη σε διαδικασία παρατηρήσεων. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στο Ευρωμπάσκετ, δείχνοντας πως του λείπει ρυθμός, ωστόσο πρόλαβε και έδωσε ένα φοβερό αμυντικό στιγμιότυπο με την εντυπωσιακή του τάπα πολύ ψηλά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο (27-21) με 15 πόντους και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πηγαίνοντας αρκετές φορές στη γραμμή των βολών αφού οι Εσθονοί συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά στο δίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου. Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στην πεντάδα έδωσε νέα πνοή στο επιθετικό παιχνίδι της Ελλάδας, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να εκτελεί και να δημιουργεί με μεγάλη συνέπεια, βοηθώντας να ανοίξει η διαφορά. Το 33-28 μετετράπηκε σε 46-30 με τους παίκτες του Ιτούδη να ελέγχουν απόλυτα τα πράγματα μέχρι το 36-51 του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα έκανε ένα υποδειγματικό τρίτο δεκάλεπτο, τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Κώστας Σλούκας ήταν και πάλι ο κινητήριος μοχλός, καθοδηγώντας μαεστρικά τους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα η άμυνα δεν άφηνε περιθώριο στους Εσθονούς κλέβοντας μπάλες και κάνοντας δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων. Ντόρσεϊ, Θ. Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσουμε στο 77-49 του 30’.

Η Ελλάδα έχασε τον ρυθμό της στην τέταρτη περίοδο. Ο Ιτούδης δεν χρησιμοποίησε ξανά τους βασικούς, με τους υπόλοιπους παίκτες να έχουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Οι Εσθονοί το εκμεταλλεύτηκαν μαζεύοντας κάπως τη διαφορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το επιμέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 20-13 υπέρ τους.

Δεκάλεπτα: 21-27, 36-51, 49-77, 69-90.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ