fbpx

Βέλγιο – Τουρκία 63-78: Αν έχει Σενγκούν, διάβαινε

Βέλγιο – Τουρκία 63-78: Αν έχει Σενγκούν, διάβαινε

Η Τουρκία κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο σκληρό Βέλγιο με 63-78, στην έκτη ημέρα του Eurobasket, έχοντας ως κορυφαίο τον Σενγκούν με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Νωθρό ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά, με την αστοχία να έχει τον πρώτο λόγο. Χαρακτηριστικό πως στο 6′, το σκορ ήταν μόλις 2-7 υπέρ των Τούρκων. Το Βέλγιο προσπαθούσε να επιτεθεί ανεπιτυχώς από την περιφέρεια, ενώ η Τουρκία ήθελε να περάσει τη μπάλα στον Σενγκούν. Με τους Κορκμάζ και Σενγκούν να ανεβάζουν ρυθμούς, οι Τούρκοι βρήκαν σκορ, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 16-20.

Η αφύπνιση των Τούρκων

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Τουρκία έδειξε την ανωτερότητα της, φτάνοντας μέχρι και τους 17 (9-26 στο 14′). Στο 18′ οι Βέλγοι με τους Λίμπερτ και Μπρατάνοβιτς να βγαίνουν μπροστά, μείωσαν στους 10 (27-37), ενώ έκλεισαν το ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ με -7 (30-37)

Η κούραση των Βέλγων και οι εξαιρετικοί Κορκμάζ και Σενγκούν έλυσαν τα χέρια του Αταμάν

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Οι Βέλγοι έβγαζαν κόπωση και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν. Κορκμάζ και Σενγκούν ήταν οι πρωταγωνιστές ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και τους 18 πόντους (34-52 στο 26′). Η τέταρτη περίοδος έκλεισε με τους Τούρκους μπροστά με 46-59.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Αταμάν να συνεχίζει να πιέζει και το Βέλγιο να δείχνει ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Τουρκία στο +15 (63-78).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ