fbpx

Ουγγαρία-Λιθουανία 64-87: Με οδηγό τον Σαμπόνις

Ουγγαρία-Λιθουανία 64-87: Με οδηγό τον Σαμπόνις

Η Λιθουανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (87-64) στο Eurobasket, αφήνοντας την Ουγγαρία στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα του Β’ ομίλου. 

Ο Σαμπόνις πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στο τουρνουά πετυχαίνοντας 19 πόντους έχοντας χάσει μόνο μία βολή. 

Η παρέα του Γκριγκόνις είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ούγγρους ωστόσο να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν ιδιαίτερα στο σκορ. 

Με επί μέρους σκορ 11-4 η Ουγγαρία γύρισε στο ματς και πήρε κεφάλι στο σκορ με 29-28. Η αντίδραση της Λιθουανίας δεν άργησε να έρθει. «Έτρεξε» σερί 13-0 και πήγε τη διαφορά στους 10 πόντους 29-39 για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +15 (33-48). 

Ο Σαμπόνις έκανε καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, εκεί όπου οι Λιθουανοί υπερείχαν ξεκάθαρα. Η Ουγγαρία δεν μπορούσε να βρει λύσεις πρώτα αμυντικά, όπου δεχόταν εύκολα πόντους από κοντινή και μακρινή απόσταση. 

Η διαφορά συνεχώς και διευρυνόταν  και έφτασε στους 27 στα μισά της περιόδου (42-69). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά σε αυτό το Eurobasket. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ