fbpx

Ο στόχος επετεύχθη

Ο στόχος επετεύχθη

Το πρώτο βήμα για την ουσιαστική επανένταξη του Γιώργου Παπαγιάννη έγινε απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. 

Η εξέλιξη του αγώνα δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού. Το ζητούμενο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία ήταν να κάνει ο Γιώργος Παπαγιάννης το πρώτο βήμα για την ουσιαστική επανένταξή του στο αγωνιστικό rotation της Εθνικής, κάτι που συνέβη. Συνάμα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το απαραίτητο «ρεπό» του, οπότε και αυτό είναι ένα «κέρδος» για την κρίσιμη δεύτερη φάση. Είναι άνευ ουσίας να σταθεί κανείς στις τεχνικές λεπτομέρειες της αναμέτρησης, αφ’ ης στιγμής η νίκη ήρθε εύκολα, έστω κι αν στο πρώτο μέρος οι Βρετανοί προέβαλαν αξιόμαχο πρόσωπο. 

Το μόνο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε είναι πως ως την ανάπαυλα ήταν εμφανές πως ο «Big Papa» δεν πατούσε καλά στο παρκέ, πράγμα 100% δικαιολογημένο ένεκα του τραυματισμού που αντιμετώπισε. Όταν ο ρυθμός του ματς «άνοιξε», τότε βρήκε την ευκαιρία να τρέξει καλύτερα και να τελειώσει με τα αγαπημένα του alley oop, φάσεις μέσα από καταστάσεις pick n roll. Μετά τα πρώτα του διστακτικά καρφώματα, ακολούθησαν μερικά πολύ πιο εμφατικά στα οποία έδειξε να πηδάει με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ένταση. 

Ο υγιής Παπαγιάννης είναι δεδομένο πως ανεβάζει επίπεδο την Εθνική και δίνει χρόνο ξεκούρασης στα υπόλοιπα στελέχη της front line. Απέναντι στη Ουκρανία και τον Άλεξ Λεν ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και θα είναι «ευχής έργον» να ανταποκριθεί ανάλογα. 

Αυτός που σίγουρα δείχνει να έχει βρει τον ρυθμό του, έστω κι αν ακόμα ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο είναι ο Κώστας Σλούκας. Όταν «βρει» το χέρι του και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, η ομάδα θα έχει ένα πολύ ικανοποιητικό rotation δέκα παικτών, συν τον Λούντζη ο οποίος έχει πιστοποιήσει πως μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στα μικρά χρονικά διαστήματα που χρησιμοποιείται. Οπότε θα μένει, μόνο η επανένταξη του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής σε μια από τις δύο εναπομείνασες μονομαχίες της πρώτης φάσης. 

Βιασύνη δεν υπάρχει, καθώς η Εθνική ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ένα-ένα με σταθερότητα… 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ