fbpx

Φινλανδία-Τσεχία 98-88: Μάρκανεν και τρίποντα οδηγούν τους Φινλανδούς

Φινλανδία-Τσεχία 98-88: Μάρκανεν και τρίποντα οδηγούν τους Φινλανδούς

Με τον Λάουρι Μάρκανεν να είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές, η Φινλανδία επικράτησε της Τσεχίας στο παιχνίδι του τέταρτου ομίλου και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο Φινλανδός φόργουορντ, τελείωσε το ματς με 34 πόντους και 10 ριμπάουντ τη στιγμή που η ομάδα του τελείωσε το παιχνίδι με 15/32 τρίποντα (46.9%)! Ο Σάσου Σάλιν με 5/8 πίσω από τη γραμμή και 23 πόντους ήταν ο έτερος πόλος για τους νικητές που έκαναν το ρεκόρ τους 2-2 και με νίκη κόντρα στην Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική πηγαίνουν Βερολίνο.

Το προσπάθησαν οι Τσέχοι αλλά μέχρι… εκεί, και πλέον θέλουν αρχικά ήττα του Ισραήλ από τη Σερβία και εν συνεχεία νίκη δική τους επί των Ισραηλινών για να προκριθούν. Ο Χρούμπαν με 22 και ο Βέσελι με 15 πόντους ήταν τα πρώτα «βιολιά» με τον Τόμας Σατοράνσκι να περιορίζεται μόνο σε δημιουργικό ρόλο, έχοντας 10 ασίστ και 2 πόντους.

Η Φινλανδία οδηγούσε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια, παίρνοντας διαφορές που έφτασαν και τους 18 πόντους, ενώ παρά την αντίδραση της Τσεχίας στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι νικητές δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω από το να πέσει η διαφορά μέχρι τους 7.

Δεκάλεπτα: 29-18, 51-45, 72-59, 98-88

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ