fbpx

Εσθονία-Βρετανία 94-62: Περίπατος στο ντέρμπι των ουραγών

Εσθονία-Βρετανία 94-62: Περίπατος στο ντέρμπι των ουραγών

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η Εσθονία συνέτριψε (94-62) τη Βρετανία και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (1-3 ρεκόρ) στο Eurobasket.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα τρία παιχνίδια του ομίλου είχαν φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το παρκέ και έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Πλέον το όνειρο για τους «16» κυνηγάει μόνο η Εσθονία, η οποία την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Εθνική μας ομάδα. 

Φάση από το παιχνίδι Εσθονία-Βρετανία

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Εσθονοί με όπλο τους την ευστοχία από την περιφέρεια «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας (19-11). Οι Βρετανοί άργησαν να αντιδράσουν, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15 πόντους (36-21). Ένα χαμένο λέι άπ στον αιφνιδιασμό του Νέλσον θα έριχνε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό μετά από δέκα λεπτά (39-28), αλλά αυτό δεν συνέβη. Οι Εσθονοί δεν επηρεάστηκαν ούτε από το τρίτο φάουλ του Τζέσαρ και με διαδοχικά τρίποντα πήγαν στο +17 (47-30) για να κλείσουν το πρώτο μέρος στο +13 (49-36). 

Ο Έσον σε προσπάθεια του

Με ένα γρήγορο 8-0 στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 21 (57-36). Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, καθώς η Βρετανία δεν μπόρεσε να επανέλθει και να διεκδικήσει τη νίκη. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν η ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ή μάλλον η αστοχία των Άγγλων, οι οποίοι σούταραν με τραγικά ποσοστά από την περιφέρεια.   

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ