fbpx

Ελλάδα – Ουκρανία 99-79: Με τρομακτικούς Καλάθη και Γιάννη «κλειδώνει» την πρώτη θέση

Ελλάδα – Ουκρανία 99-79: Με τρομακτικούς Καλάθη και Γιάννη «κλειδώνει» την πρώτη θέση

Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Ουκρανίας (99-79), μπαίνοντας σοβαρότατη στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας υποδειγματική άμυνα, βρίσκοντας και την απαραίτητη ισορροπία στην επίθεση.

Το σύνολο του Ιτούδη «σπατάλησε» ένα ημίχρονο, δείχνοντας φανερά εκτός παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, οι Καλάθης και Γιάννης κράτησαν την Εθνική μας κοντά στο σκορ (39-46 στη λήξη του ημιχρόνου), πριν γίνει η «μεταμόρφωση» στην απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι περισσότεροι πόντοι εδώ και 21 χρόνια οι 41 του Γ. Αντετοκούνμπο

Αρχικές Πεντάδες

?? Ελλάδα: Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο Θ., Αντετοκούνμπο Γ.
?? Ουκρανία: Ζότοφ, Μπλιζνιούκ, Πουτσοβόι, Μιχάιλιουκ, Λεν

? Το ματς

Η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει ένα προσωπικό σερί 7-0 στο 3′. Η Ουκρανία με τον Μιχάιλιουκ βρήκε αντίδραση και ρυθμό, μειώνοντας στο καλάθι (12-10 στο 6′). Το δίδυμο Καλάθη Σλούκα φαινόταν πως απέδιδε για ακόμη μια φορά (21-14 στο 7′). Όμως, τα βιαστικά λάθη στο τέλος που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη διαφορά, έδωσαν στην Ουκρανία την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις (23-20) στο τελείωμα του δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με την Ουκρανία να έχει τις καλύτερες επιλογές επιθετικά. Η Ελλάδα είχε κολλήσει επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Σάνον. Ο συγκεκριμένος έδωσε τεράστια ώθηση (13 πόντοι, 2/2 τρίποντα, 3/4 δίποντα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου) και μαζί με τον Μιχάιλιουκ έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (37-44 στο 17′). Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την Ουκρανία μπροστά με 39-46.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε δικαιωματικά στην Ουκρανία. Η Ελλάδα έμοιαζε να πελαγοδρομεί και ο Μιχάλιουκ έβρισκε ευκαιρία να εκτελέσει πίσω από τα 6,75. Έτσι η Ουκρανία είχε μια διαφορά 6 πόντων (43-49 στο 24′). Όμως, συνεχόμενοι πόντοι του Γιάννη, έδωσαν στην Ελλάδα το boost που χρειαζόταν για να προσπεράσει και να φτάσει στο +3 (56-53 στο 26′). Στη συνέχεια με ένα ακόμη 7-0, έφτασε και στο +7 (60-53 στο 27′). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την «Γαλανόλευκη» στο +14 (71-57) με τον Καλάθη να ενορχηστρώνει σε άμυνα και επίθεση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι τα δεύτερα ημίχρονα της… πάνε. Ο Καλάθης ήταν καταπληκτικός και συνολικά η «Γαλανόλευκη» ήταν τρομακτικά σοβαρή σε άμυνα και επίθεση, ανεβάζοντας συνεχώς τον δείκτη του σκορ (78-59 στο 33′). Η βελτίωση των Ελλήνων ήταν καταπληκτική και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας το ματς, καταλαμβάνοντας και τυπικά την πρώτη θέση στον όμιλο της. Ελλάδα – Ουκρανία 99-79.

? Tα Box Score του αγώνα

Σε λίγο περισσότερα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ