fbpx

Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα : “Καθάρισε” στο 4ο δεκάλεπτο με “μάγο” Σλούκα

Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα : “Καθάρισε” στο 4ο δεκάλεπτο με “μάγο” Σλούκα

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στη Μεγάλη Βρετανία να πιστέψει πως μπορεί να κάνει τη «ζημιά». Εν τέλει, η «Γαλανόλευκη» κατάφερε με ένα τέταρτο δεκάλεπτο και τον Σλούκα σε τρομακτική κατάσταση, να επικρατήσει επί της Μεγάλης Βρετανίας με 77-93, διατηρώντας το αήττητο και την κορυφή στον όμιλο της.

Αρχικές πεντάδες

?? Μεγάλη Βρετανία: Ολασένι, Χέσον, Νέλσον, Σόκο, Ουάτλ
?? Ελλάδα: Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Θ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης

? Το ματς

Η Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε με τρίποντο το παιχνίδι, αλλά η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά με ένα σερί 0-8, πήρε ένα πρώτο προβάδισμα (3-8 στο 3′). Οι Άγγλοι απάντησαν γρήγορα με ένα 12-0 σερί, παίρνοντας κεφάλι στο 4′ (15-8), σκοράροντας συνεχώς πίσω από τη γραμμή των 6,75. Με δύο «ελληνικά» τρίποντα από Λούντζη και Σλούκα, η «γαλανόλευκη» μείωσε στον πόντο (15-14 στο 7′). Σλούκας, Λούντζης και Παπανικολάου έστειλαν την Ελλάδα στο +7 (15-22 στο 9′), δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Ιτούδη μπροστά, με 17-24.

Δυναμικά μπήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (17-29 στο 12′). Η Ελλάδα δεν είχε συγκέντρωση στην άμυνα, με τους Άγγλους να έχουν καλές συνεργασίες κοντά στο καλάθι, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο (26-32 στο 13′). Από ‘κει και έπειτα υπήρχε επιθετική δυστοκία για την Εθνική μας, ενώ η Μεγάλη Βρετανία ξανά έξω από τα 6,75, μείωσε στους 4 (35-39 στο 17′). Η Ελλάδα πελαγοδρομούσε, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στους Βρετανούς να πλησιάσουν στους 3, στη λήξη του ημιχρόνου (43-46).

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με το δεύτερο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις, ενώ αμυντικά συνέχιζε τις κακές τοποθετήσεις. Η Μεγάλη Βρετανία με αυτό το «βιαστικό» μπάσκετ κατάφερνε να βρίσκεται μέχρι το 24′, «μια ανάσα» από την Εθνική μας (52-53). Η εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν ο Σλούκας «έσωζε» διαρκώς την Ελλάδα, δίνοντας «ανάσα» (56-67 στο 28′). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ελλάδα στο +11 (60-71).

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε υπόθεση Ελλάδας. Οι παίκτες του Ιτούδη είχαν πιο ορθολογικές ενέργειες, στοχεύοντας στο επιθετικό transition, την ώρα που οι Άγγλοι φαινόντουσαν κουρασμένοι (64-75 στο 33′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Εθνική ήταν εκπληκτική, έχοντας τον απόλυτο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον δείκτη του σκορ (64-81 στο 35′). Η «γαλανόλευκη» άργησε 30 λεπτά, αλλά βρήκε ρυθμό, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και τους 20 πόντους (68-88). Εν τέλει η Ελλάδα πήρε τη νίκη με το τελικό 77-93.

? Tα box score της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ