fbpx

Τουρκία-Γεωργία 83-88: Πήραν το «θρίλερ» και έμειναν ζωντανοί οι Γεωργιανοί (video)

Τουρκία-Γεωργία 83-88: Πήραν το «θρίλερ» και έμειναν ζωντανοί οι Γεωργιανοί (video)

Ματς που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις έγινε στην Τιφλίδα για τον πρώτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, το οποίο βρήκε νικήτρια τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου που έμεινε ολοζώντανη στο κόλπο της πρόκρισης στους 16.

Το τελικό 88-83 διαμόρφωσε μια πολύ μπλεγμένη κατάσταση στο γκρουπ σχετικά με τις τέσσερις προνομιούχες θέσει, με δύο αγωνιστικές να απομένουν ακόμα.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου:
1) Ισπανία 2-1
2) Τουρκία 2-1
3) Μαυροβούνιο 2-1
4) Βέλγιο 2-1
5) Γεωργία 1-2
6) Βουλγαρία 0-3

Οι γηπεδούχοι έχουν ακόμα να παίξουν με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο έχοντας φυσικά πολλές ελπίδες να φτάσουν στους 16.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου επέστρεψαν στο ματς με το επιμέρους 17-8 του δευτέρου δεκαλέπτου (36-33 το ημίχρονο), με το παιχνίδι από εκεί και πέρα να πηγαίνει πόντο-πόντο.

Λάρκιν και Σενγκούν συνεργάστηκαν για to 66-68, 11’’ πριν το τέλος, αλλά ο Μαμουκελασβίλι με δύσκολο λέι απ έστειλε το ματς στην παράταση.

Ανάλογη πλοκή και στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού το τρίποντο του Μακφάντεν που έβαλε μπροστά τους Γεωργιανούς (75-74), βρήκε απάντηση από τη μία βολή του Σενγκούν για να ακολουθήσουν άστοχα τρίποντα από Μακφάντεν και Οσμάν, που σαν αποτέλεσμα είχαν τη δεύτερη παράταση!

Σενγκούν και Μαμουκελασβίλι οδηγούσαν τις ομάδες τους και σε αυτό το διάστημα, το τρίποντο του παίκτη των Μπακς όμως σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό του Οσμάν και την τεχνική ποινή του Αταμάν, έκρινε οριστικά το αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μαμουκελασβίλι είχε 20 πόντου και 12 ριμπάουντ, με τον Μακφάντεν να προσθέτει 17 πόντους και 6 ασίστ, έχοντας ωστόσο το αδιανόητο 4/19 τρίποντα! Από 15 πόντους έκαστος είχαν οι Σερμαντίνι και Αντρονικασβίλι. Σενγκούν (19π, 9ρ) και Σανλί (15π, 8ρ) ήταν οι διακριθέντες της Τουρκίας που σούταρε με το απογοητευτικό 21% στο τρίποντο (7/33).

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Τα στιγμιότυπα του ματς:

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ