fbpx

Λιθουανία-Γερμανία 107-109: Πήρε το «θρίλερ» και έμεινε αήττητη

Λιθουανία-Γερμανία 107-109: Πήρε το «θρίλερ» και έμεινε αήττητη

Η Γερμανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας μετά από δυο παρατάσεις (109-107) και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στον όμιλο.

Από την άλλη πλευρά, οι Λιθουανοί γνώρισαν την τρίτη τους ήττα και πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση, σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρώτος σκόρερ των Γερμανών ήταν η Φραντς Βάγκνερ με 32 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Ντένις Σρέντερ με 25. Στους 21 πόντους ο Μάνοτο Λο, ο οποίος ήταν κομβικός στη δεύτερη παράταση. Από την πλευρά των Λιθουανών, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας σημείωσε 34 πόντους και ο Μάριους Γκριγκόνις 17. Ο Βαλαντσιούνας είχε και 14 ριμπάουντ κάνοντας double double. Στους 13 πόντους ο Ντομάντας Σαμπόνις.

Η αναμέτρηση ήταν διαφήμιση του μπάσκετ, με τους Λιθουανούς να μπαίνουν δυνατά στο ματς και να προηγούνται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 19-10. Η Γερμανία αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πάει στο σκορ στο ημίχρονο (46-41).

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στον πόντο (66-65) στο τέλος της τρίτης περιόδου και όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Οι Γερμανοί είχαν διαφορά πέντε πόντων στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (89-84), όμως οι Λιθουανοί κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση με τον Βαλαντσιούνας.

Η Λιθουανία ήταν μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους δυο φορές στην πρώτη παράταση (94-91 και 96-93), όμως ένα γκολ – φάουλ του Σρέντερ πάνω στον Σαμπόνις έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση και τον Λιθουανό παίκτη στον πάγκο με πέμπτο φάουλ.

Στη δεύτερη παράταση μίλησε ο Μάοντο Λο, ο οποίος με μεγάλα σουτ έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στη Γερμανία. Οι Λιθουανοί μείωσαν στο καλάθι, όμως οι Μπραζντέικις και Μουτκεβίτσιους αστόχησαν σε τρίποντα, που θα έδιναν τη νίκη στην ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 41-46, 65-66, 89-89 (96-96, 107-109)

Οι πόντοι:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ