fbpx

Γερμανία-Βοσνία 92-82: Ανατροπή και φουλ για πρωτιά

Γερμανία-Βοσνία 92-82: Ανατροπή και φουλ για πρωτιά

Η Βοσνία είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Γερμανία ήταν ασταμάτητη στη συνέχεια και πανηγύρισε τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Eurobasket

Τα «Πάντσερ» είναι στην κορυφή του Β’ Ομίλου και όπως όλα δείχνουν στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία θα κριθεί και η πρωτιά. Για τους νικητές, πέντε παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για τους ηττημένους 30 είχε ο Μούσα και 21 ο Νούρκιτς.

Η Βοσνία το πάνω χέρι

Όπως στο παιχνίδι με τη Γαλλία, έτσι και σε αυτό με τη Βοσνία, η Γερμανία μπήκε «παγωμένα» στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να κυνηγάει από νωρίς το σκορ (4-10). Με σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα, τα «πάντσερ» ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο -2 (18-20). 

Ο Νούρκιτς καρφώνει

Η Βοσνία με «αιχμή του δόρατος» τον Νούρκιτς είχε το πάνω χέρι ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά, η οποία έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (36-47). Ωστόσο στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου 4 πόντοι του Τίμαν και δύο του Μπότερμαν έφεραν τους Γερμανούς και πάλι κοντά στο σκορ (42-47). 

Μεταμορφωμένη η Γερμανία

Αφήνοντας τον κακό τους εαυτό στα αποδυτήρια, τα «πάντσερ» κυριάρχησαν στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο πρώτο ημίχρονο. Η Βοσνία είχε εγκλωβιστεί στην εκπληκτική άμυνα των αντιπάλων της και έμεινε άποντη για σχεδόν πέντε ολόκληρα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα δέχθηκε 14 πόντους και το 42-47 μετατράπηκε σε 54-47. Η Γερμανία φρόντισε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που «έχτισε» και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +12 (70-58).

Ο Τάις καρφώνει στο καλάθι της Βοσνίας

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 14 πόντους 79-54, αλλά η Βοσνία δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Μούσα και Νούρκιτς συνέχισαν να κάνουν καλή δουλειά επιθετικά, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Ρόμπερτσον, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 82-76 στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Σρέντερ ήταν ασταμάτητος και κράτησε με τους πόντους του (18π.) και τις ασίστ του (9π.), την ομάδα του σε θέση οδηγού στο σκορ μέχρι το τέλος (92-82).

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 42-47, 70-58, 92-82. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ