fbpx

Ελλάδα: Πιάνει τα… 200 κόντρα στην Ιταλία

Ελλάδα: Πιάνει τα… 200 κόντρα στην Ιταλία

Η Εθνική Ελλάδος θα φτάσει τις 200 αναμετρήσεις στο Eurobasket, στον αγώνα με την Ιταλία για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η ελληνική ομάδα θα γίνει η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα, που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, μετά τις Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Η «επίσημη αγαπημένη» αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1949 στην Αίγυπτο, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τους διοργανωτές να τερματίζουν πρώτοι. Η πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής ήταν κόντρα στην Ολλανδία στις 15 Μαΐου 1949, όπου είχε επικρατήσει 46-28.

Η σύνθεση της εθνικής (Γιώργος Καρατζόπουλος): Αλέξανδρος Αποστολίδης, Στυλιανός Αρβανίτης, Νίκος Μπουρνέλος, Θανάσης Κωστόπουλος, Γιάννης Λάμπρου, Φαίδων Ματθαίου, Νίκος Μήλας, Νίκος Νομικός, Μίσσας Πανταζόπουλος, Νίκος Σκυλακάκης, Αλέξανδρος Σπανουδάκης, Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Η πρώτη συμμετοχή σε Eurobasket ήταν στο Παρίσι, πριν 71 χρόνια. Η Εθνική Ελλάδος έχει κατακτήσει δυο φορές τη διοργάνωση (1987 και 2005), ενώ έχει επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο το 1989 και ένα χάλκινο το 2009.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ