fbpx

Σλοβενία-Λιθουανία 92-85: Με οδηγό τον Ντόντσιτς στη νίκη

Σλοβενία-Λιθουανία 92-85: Με οδηγό τον Ντόντσιτς στη νίκη

Με το δεξί ξεκίνησαν οι Σλοβένοι την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου, καθώς επιβλήθηκαν της Λιθουανίας με 92-85. 

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους στα μισά της τελευταίας περιόδου, οι πρωταθλητές Ευρώπης αντέδρασαν με πρωταγωνιστή τον Λούκα Ντόντσιτς (14π., 10 ασ., 6 ριμπ.). Ο άσος των Μάβερικς μπορεί να μην σκόραρε αρκετά, αλλά οι ασίστ του και η ηγετική του παρουσία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Οι πρωταθλητές το πάνω χέρι

Οι Σλοβένοι θέλησαν να αποκτήσουν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αποκτώντας μία εύθραυστη διαφορά έξι πόντων (14-8). Η παρέα του Σαμπόνις με σαφές πλάνο να χτυπήσει στο ζωγραφιστό περιόρισε τη δράση των αντιπάλων της και ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου μισού του πρώτου ημιχρόνου (27-27).

Ο Τομπέι σε προσπάθεια του

Έχοντας το πάνω χέρι σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο οι Πρωταθλητές Ευρώπης έβαζαν τους Λιθουανούς σε διαδικασία να κυνηγούν το σκορ. Το τρίποντο του Γκριγκόνις στην τελευταία φάση έφερε την ομάδα του σε απόσταση ενός σουτ (51-48).

Αντέδρασε στο τέλος

Οι Σλοβένοι κατάφεραν και πήραν μία μικρή διαφορά έξι πόντων, ωστόσο η απόσυρση του Ντόντσιτςστον πάγκο για να πάρει ανάσες και σε συνδυασμό με την υπεροχή των Λιθουανών κάτω από τα καλάθια, άλλαξαν τα δεδομένα (67-67). Ένα κλέψιμο και στη συνέχεια της φάσης ένα δίποντο του Ντράγκιτς έστειλαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στην τέταρτη περίοδο στο +2 (69-67). 

Κουζμίνσκας και Γκριγκόνης συνέχισαν να «πληγώνουν» τους Σλοβένους και έφτασαν στο +5 (73-78). Ο Ντόντσιτς πήρε την μπαγκέτα του και με μία βολή και τρεις ασίστ οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή (82-81). Η τάπα του άσου των Μάβερικς και στη συνέχεια το τρίποντο του Ντράγκιτς (85-81) «ανάγκασαν» τον προπονητή της Λιθουανίας να πάρει τάιμ άουτ μήπως και «παγώσει» τον ρυθμό.

Ο Λούκα Ντόντσιτς

Το «χρυσό» παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ «κέρδισε» επίσης αντιαθλητικό φάουλ από τον Σαμπόνις στο 1:50 πριν το τέλος. Οι δύο βολές του έφεραν το 88-81, αλλά ο Λεκάβιτσους μείωσε αμέσως σε 88-83 (1:20). Στα εναπομείναντα 100 δευτερόλεπτα οι Σλοβένοι διαφύλαξαν το προβάδισμά τους και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη (92-85).

Τα δεκάλεπτα: 27-27, 51-48, 69-67, 92-85.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ