fbpx

Ισπανία-Βουλγαρία 114-87: Τρομακτικοί «Φούριας Ρόχας»

Ισπανία-Βουλγαρία 114-87: Τρομακτικοί «Φούριας Ρόχας»

Διαστημική η Ισπανία στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του Eurobasket, διέλυσε τη Βουλγαρία με 114-87. 

Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν ασταμάτητοι επιθετικά σημειώνοντας πάνω από 25 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο, ενώ η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Μπράουν με 17 πόντους, ενώ για τους Βούλγαρους ο Βεζένκοφ σταμάτησε στους 26 (5/6 διπ. 3/5 τριπ., 7/8 βολές) 

Καταιγιστική Ισπανία

Μόνο στα πρώτα λεπτά μπόρεσε η Βουλγαρία να μείνει κοντά στο σκορ. Η παρέα του Σάσα Βεζένκοφ δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στο γρήγορο παιχνίδι των Ισπανών, αλλά και στην τρομακτική τους ευστοχία από την περιφέρεια. Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν καλά κλεισμένος, αλλά βρήκε τρόπο να φτάσει τους 11 πόντους στο πρώτο μέρος (2/3 διπ. 1/2 τριπ., 4/5 βολές), όσους είχε και ο Κοστόφ.

Ο Σκαριόλο είδε την ομάδα του να πιέζει στην περιφέρεια, να κερδίζει τις μάχες κάτω από τα καλάθια και να σουτάρει με υψηλά ποσοστά. Ο τεχνικός της Ισπανίας χρησιμοποίησε 11 παίκτες στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, με τους εννιά από αυτούς να συνδέονται με το διχτάκι. Διψήφιος ήταν μόνο ο Μπράουν με 10 πόντους. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Χουάντσο Έρνανγκόμεθ, ο οποίος έστειλε τη διαφορά στους 22 (57-35).

Εμφανίστηκε επιθετικά η Βουλγαρία, αλλά…

Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν καταιγιστικοί και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Βούλγαροι υπέπεσαν σε πολλά λάθη αμυντικά και το πλήρωσαν δεχόμενοι 32 πόντους σε αυτό το διάστημα, ωστόσο επιθετικά κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους. Με μπροστάρη τον Παβλίν Ιβάνοφ οι γείτονές μας σημείωσαν τέσσερις πόντους λιγότερους από ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο. 

Με τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους συνεχώς (89-66) η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Ισπανία έφτασε τους 100 πόντους περίπου έξι λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Τα καλάθια έπεφταν βροχή, οι αλλαγές από τους προπονητές πολλές και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 114-87.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 57-35, 89-66, 114-87.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ