fbpx

Γαλλία-Γερμανία 63-76: Την «Κλείδωσε» και πανηγύρισε

Γαλλία-Γερμανία 63-76: Την «Κλείδωσε» και πανηγύρισε

Η Γερμανία προσγείωσε τη Γαλλία (63-76) στην πρεμιέρα και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket

Οι NBAers των «Τρικολόρε» έμειναν σε ρηχά νερά και οι αντίπαλοί τους το εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο. Για τους Γερμανούς τέσσερις παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων.  

Ήλεγξε τον ρυθμό

Νευρικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι καθώς μετά από τέσσερα λεπτά είχαν επιτευχθεί πέντε πόντοι (3-2) με τους τρεις να είναι από βολές! Σιγά σιγά οι μηχανές πήραν μπροστά και το 5-2 των Γάλλων έγινε 10-15 υπέρ της Γερμανίας, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 13-17. 

Φάση από το παιχνίδι Γαλλία-Γερμανία

Ο Τίεμαν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γκομπέρ  και έκανε… πάρτι κάτω από το καλάθι βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στο +9 (20-29) στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Η είσοδος του άσου των Τζαζ και του Φουρνιέ βοήθησε τους «Τρικολόρε» να βελτιώσουν την επίδοσή τους επιθετικά και να πλησιάσουν στον πόντο (30-31). Με επί μέρους σκορ 7-1, οι Γερμανοί κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά επτά πόντων (31-38).

Ασταμάτητη η Γερμανία

Οι Γάλλοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και με σερί 8-0 πήραν κεφάλι στο σκορ (39-38) μετά από περίπου 20 λεπτά αγώνα. Οι φωνές στο τάιμ άουτ ξύπνησαν τους Γερμανούς, οι οποίοι έσφιξαν την άμυνά τους, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και απέκτησαν ξανά διαφορά ασφαλείας (40-48). Οι «Τρικολόρε» όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απαντήσουν, αλλά είδαν τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 14 στο τέλος της περιόδου (43-57). 

Ο Λο σε προσπάθεια του

Όσοι πίστευαν πως η Γαλλία θα αντιδρούσε και θα επέστρεφε στο παιχνίδι, διαψεύστηκε. Η Γερμανία είχε βρει τον τρόπο να φτάνει εύκολα στο καλάθι και να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα.  Σρέντερ και Λο κυριαρχούσαν στην περιφέρεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Γκομπέρ… ξύπνησε στα τελευταία λεπτά, με τον Φουρνιέ να μένει σε χαμηλές πτήσεις. Οι Γερμανοί έμειναν σοβαροί και πειθαρχημένοι μέχρι τέλος (63-76), ξεκινώντας το Eurobasket με θετικό τρόπο. 

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 31-38, 43-57, 63-76

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ