fbpx

Εurobasket 2022: Πρεμιέρα για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού

Εurobasket 2022: Πρεμιέρα για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού

Ξεκινά σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου ο θεσμός του Eurobasket 2022, με την Εθνική μας ομάδα να κάνει πρεμιέρα αύριο (2/9) με αντίπαλο την Κροατία στο Mediolanum Forum στο Μιλάνο.

Η πρεμιέρα του Eurobasket γίνεται σήμερα με 12 ομάδες να ξεκινούν την πορεία τους και να έχουν θέσει ως στόχο την κατάληψη μια από τις τέσσερις θέσεις των ομίλων, που οδηγούν στην φάση των «16» που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Το φετινό Eurobasket «μοιράζεται» σε τέσσερις χώρες, την Τσεχία, τη Γεωργία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Η «Γαλανόλευκη» ξεκινά τις υποχρεώσεις της αύριο (2/9, 18.00, ΕΡΤ1) με αντίπαλο την ταλαντούχα Κροατία του Μάριο Χεζόνια.

Το μεγάλο παιχνίδι που ξεχωρίζει σήμερα είναι το Σλοβενία – Λιθουανία (18.15, ΕΡΤ1). Οι πρωταθλητές Ευρώπης Γκόραν Ντράγκιτς και του Λούκα Ντόντσιτς, θα αντιμετωπίσει την «Lietuva» των Γκριγκόνις, Σαμπόνις και Βαλαντσιούνας.

Εξίσου σημαντικό παιχνίδι για… μεγάλες συγκινήσεις είναι αυτό μεταξύ της Γαλλία και της Γερμανίας. Εκεί, η παρέα του Ρούντι Γκομπέρ θα αντιμετωπίσουν τους Σρέντερ και Βάγκνερ.

Τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας συμπληρώνονται με τις αναμετρήσεις Ισπανία Βουλγαρία (14.30, ΕΡΤ3), Βέλγιο Γεωργία, Τουρκία – Μαυροβούνιο και Βοσνία Ουγγαρία.

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με τον μικρό και τον μεγάλο τελικό.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (01/09):

Α’ Όμιλος

14:30 | Ισπανία – Βουλγαρία | ΕΡΤ3
17:15 | Τουρκία – Μαυροβούνιο
20:00 | Βέλγιο – Γεωργία ΕΡΤ3

Β’ Όμιλος

15:30 | Βοσνία – Ουγγαρία
18:15 | Σλοβενία – Λιθουανία ΕΡΤ1
21:30 | Γαλλία – Γερμανία ΕΡΤ1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ