fbpx

Ευρωμπάσκετ: Πλησιάζει η ώρα της 12άδας για την Εθνική

Ευρωμπάσκετ: Πλησιάζει η ώρα της 12άδας για την Εθνική

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τα μέτωπα των τραυματιών επικρατεί στην εθνική ομάδα ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει διορία μέχρι και την παραμονή έναρξης του Ευρωμπάσκετ (31/8) προκειμένου να δηλώσει την τελική 12άδα και μέχρι τότε θα υπάρχει αγωνία σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών.

Τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη, αφού και οι δύο προπονούνται κανονικά από το Σάββατο και μετά. Και οι δύο παίκτες υπολογίζονται κανονικά για το ρόστερ του Ευρωμπάσκετ, παρότι ο ψηλός του Παναθηναϊκού ίσως χρειαστεί κάποιον χρόνο προσαρμογής -που θα πάρει αναγκαστικά μέσω των επίσημων αγώνων- δεδομένου πως δεν έχει αγωνιστεί καθόλου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Από εκεί και πέρα μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει και για τον Κώστα Σλούκα. Το οστικό οίδημα στο γόνατο υποχωρεί αφού υπάρχει καλή ανταπόκριση στις θεραπείες και έτσι ο εκ των βασικών λύσεων στον άσο μαζί με τον Νικ Καλάθη, θα είναι μέσα στην τελική επιλογή, έστω και αν χρειαστεί να περάσει χρόνο στο παρκέ προκειμένου να βρει τον ρυθμό του, αφού έπαιξε πολύ λίγο στα παιχνίδια προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών του Παγκοσμίου.

Περισσότερα είναι τα ερωτηματικά στην περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο παίκτης κάνει θεραπείες, είναι καλύτερα όπως επεσήμανε και χθες ο Δημήτρης Ιτούδης ωστόσο φαίνεται πως ακόμα υπάρχει δρόμος.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό η αποστολή της εθνικής ομάδας να αναχωρήσει την Τετάρτη για το Μιλάνο με 13 ή 14 παίκτες, προκειμένου μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας όταν και θα λήγει η διορία για τη δήλωση της 12άδας, ο Δημήτρης Ιτούδης να έχει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρη εικόνα και να αλλάξει τις αποφάσεις του ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ