fbpx

Προκριματικά Π. Κυπέλλου: Ματσάρα στη Βοσνία, υποταγή για Γαλλία

Προκριματικά Π. Κυπέλλου: Ματσάρα στη Βοσνία, υποταγή για Γαλλία

Φανταστικό παιχνίδι στο Σαράγεβο και στο «Μίρζα Ντελίμπασιτς», με τη Βοσνία να παίρνει μεγάλη νίκη με 96-90 κόντρα στη Γαλλία μετά από δύο παρατάσεις. Νίκες για Ισπανία, Ιταλία, αγωνία για Γκαλινάρι.

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς ήταν σε εκπληκτικό βράδυ για τη Βοσνία, οδηγώντας την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στη Γαλλία. Ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα χαρίζοντάς μας φάσεις όπως η παρακάτω, όπου ισοπέδωσε τον Βενσάν Πουαριέ!

Ο Ρόμπερσον με 4/9 τρίποντα και 18 πόντους καθώς και ο Μούσα με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν εκείνοι που συμπλήρωσαν τη «μαγική» τριάδα για τους Βόσνιους, οι οποίοι δύο αγωνιστικές πριν το τέλος στον 11ο όμιλο, πλησίασαν στη μία νίκη το Μαυροβούνιο που κρατά την τρίτη θέση και τελευταία προνομιούχο.

Ο Εβάν Φουρνιέ με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ ξεχώρισε από τη Γαλλία, με τον Γιαμπουσέλε να έχει 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Γκομπέρ να κάνει νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για τον ίδιο όμιλο, η Λιθουανία νίκησε εντός έδρας το Μαυροβούνιο με 90-73 και οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία. Ο Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους, με τους Λιθουανούς να έχουν χαρακτηριστική επιθετική πολυφωνία. Κουζμίνσκας (15π), Σαμπόνις (15π, 8ρ, 7ασ), Μπουτκεβίτσιους (13π) και Βαλαντσιούνας (12π, 14ρ) έβαλαν το λιθαράκι τους προκειμένου η Λιέτουβα να κάνει ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου με 32-15 επιμέρους καθάρισε το παιχνίδι. Ο Κέντρικ Πέρι με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Μαυροβούνιους.

Μετά την εντός έδρας ήττα με 79-82 από την Ουγγαρία, η Τσεχία αποχαιρέτησε τις ελπίδες της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους Μαγυάρους από την άλλη να κυνηγούν ακόμα την τρίτη προνομιούχο θέση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο φινάλε. Ο Χάνγκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με το αντίπαλον δέος να είναι ο Χρούμπαν που τελείωσε το ματς με 26 πόντους.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου σε 8 αγώνες:

Λιθουανία 7-1
Γαλλία 6-2
Μαυροβούνιο 5-3
Βοσνία Ερζεγοβίνη 4-4
Ουγγαρία 4-4
Τσεχία 3-5

*Πρόκριση για τους πρώτους τρεις

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ιταλία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γεωργίας στην Μπρέσια με 91-84, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι ο τραυματισμός του Ντανίλο Γκαλινάρι. Ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς τραυματίστηκε πάνω στον βηματισμό στο αριστερό γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να εκφράζουν φόβους για ρήξη χιαστού…

Ο Φοντέκιο ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Ιταλούς με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον άτυχο Γκαλινάρι να προσθέτει 17 πόντους. Ο Γκόγκα Μπιτάτζε τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (19π, 13) για την ομάδα του Ηλία Ζούρου που είδε τον Μακφάντεν να προσθέτει άλλους 16 πόντους.

Άνετο πέρασμα των Ισπανών από το Άλμερε απέναντι στην τελευταία ομάδα του 12ου ομίλου και χωρίς νίκη ακόμα, Ολλανδία. Η «φούρια ρόχα» πήρε τη νίκη με 86-64 αν και βρέθηκε να χάνει 24-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Μπριθουέλα (13π), Μπράουν (11π), Γκαρούμπα (10π) και Γ. Ερνανγκόμεθ (10π) ήταν η πιο παραγωγική τετράδα για την ομάδα του Σκαριόλο, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κοκ με 16 πόντους.

Μετά από σπουδαίο ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Ισλανδία πήρε την εντός έδρας νίκη με 91-88 επί της Ουκρανίας και πέρασε στην τρίτη προνομιούχο θέση του 12ου ομίλου. Οι Ουκρανοί επέστρεψαν στην τέταρτη περίοδο καλύπτοντας διαφορά οκτώ πόντων, με τους Σκανδιναβούς να είναι πιο ψύχραιμοι στην παράταση, καθοδηγούμενοι από έναν φοβερό Φρίντρικσον που τελείωσε το ματς με 27 πόντους. Ο Μικαΐλιουκ προσέγγισε το τριπλ νταμπλ για την Ουκρανία έχοντας 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου σε 6 αγώνες:

Ισπανία 5-1
Ιταλία 5-1
Ισλανδία 4-2
Γεωργία 3-3
Ουκρανία 1-5
Ολλανδία 0-6

*Πρόκριση για τους πρώτους τρεις

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ