fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρόκριση για Φινλανδία, διπλά για Σερβία, Λετονία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρόκριση για Φινλανδία, διπλά για Σερβία, Λετονία

Η Φινλανδία έγινε η πρώτη χρονικά ευρωπαϊκή ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2023.

Οι Σκανδιναβοί πέρασαν με 76-68 από την έδρα της Εσθονίας για τον 10ο όμιλο και ανεβαίνοντας στο 7-1, βρίσκονται και μαθηματικά στο μεγάλο ραντεβού του μπάσκετ του χρόνου, το οποίο θα είναι το δεύτερο στην ιστορία τους! Ο Σάσου Σάλιν (20π, 4ρ) και ο Λάουρι Μάρκανεν (18π, 9ρ) οδήγησαν στο διπλό την ομάδα τους, ενώ από τους Εσθονούς ξεχώρισε ο Κότσαρ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για τον ίδιο όμιλο, οι Γερμανοί «προσγείωσαν» στο Μόναχο τη Σλοβενία, παίρνοντας μεγάλη νίκη με 90-71. Εξαιρετικό δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στηρίχθηκαν στην τετράδα των Σρέντερ (17π, 10ασ), Βάγκνερ (16π, 7ρ), Ομπστ (13π) και Φόιγκτμαν (11π, 14ρ). Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο καλύτερος των Σλοβένων με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ καρδιοχτύπησε τους πάντες όταν στα μέσα της τρίτης περιόδου «γύρισε» τον αστράγαλό του, επιστρέφοντας ωστόσο στη συνέχεια και παίζοντας κανονικά…

Στο τρίτο ματς του ομίλου, η Σουηδία πέρασε με 95-83 από το Ισραήλ και το έπιασε στη βαθμολογία. Το δεύτερο δεκάλεπτο (15-28) ήταν αυτό που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς, με τον Μποργκ να έχει 20 πόντους για τους νικητές ενώ οι 27 του Μάνταρ δεν έφτασαν για τους ηττημένους.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου σε 8 αγώνες:

Φινλανδία 7-1
Γερμανία 7-1
Σλοβενία 5-3
Σουηδία 3-5
Ισραήλ 3-5
Εσθονία 2-6

*Πρόκριση για τους πρώτους τρεις

Για τον όμιλο της Εθνικής μας, τα φαβορί πήραν νίκες στις έδρες των αντιπάλων και εδραίωσαν ακόμα περισσότερο τις θέσεις τους στην πρώτη τριάδα.

Παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα (11-26 το πρώτο δεκάλεπτο) η Σερβία είδε την Τουρκία να πλησιάζει στο φινάλε στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο οι παίκτες του Πέσιτς έκαναν σωστά αυτά που έπρεπε για να φύγουν με τη νίκη με σκορ 72-79. Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε νταμπλ νταμπλ (24π, 10ρ) χωρίς να δώσει ασίστ (!) με τους Γκούντουριτς και Κάλινιτς να προσφέρουν από 14 πόντους έκαστος, αλλά και φάσεις όπως αυτή εδώ:

Οι 22 πόντοι του Οσμάν και οι 18 του Κορκμάζ δεν έφτασαν στην ομάδα του Αταμάν, που είδε τον Σενγκούν να κάνει νταμπλ νταμπλ (17π, 13ρ). Στα ευχάριστα του ματς, η παρουσία -δίχως πρόβλημα- του Βασίλιε Μίτσιτς μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Ελλάδα.

Στο έτερο ματς του 9ου ομίλου, η Λετονία δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από το Νιούκασλ με 87-80 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και έμεινε στην πρώτη θέση. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έκανε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι με 29 πόντους και 14 ριμπάουντ, έχοντας στο πλάι του τον Λόμαζ να προσθέτει 16 πόντους. Στα όρια του τριπλ νταμπλ ο Χέσον (15-8-8) από πλευράς Βρετανών.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου σε 6 αγώνες:

Λετονία 5-1
Ελλάδα 4-2
Βέλγιο 3-3
Σερβία 3-3
Τουρκία 2-4
Μ. Βρετανία 1-5

*Πρόκριση για τους πρώτους τρεις

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ