fbpx

Ελλάδα-Βέλγιο 85-67: Νίκη με διαφορά

Ελλάδα-Βέλγιο 85-67: Νίκη με διαφορά

Η Εθνική μας Ομάδα λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Eurobasket επιβλήθηκε του Βελγίου με 85-67 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας στο πλευρό του και τους Έλληνες φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ, κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά και να πάρει διαφορά 17 πόντων. Αυτή η διαφορά μπορεί να της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη συνέχεια της διαδικασίας των προκριματικών. 

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δεν έχασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης το προβάδισμα, πετυχαίνοντας εύκολα τη νίκη. Το μοναδικό μελανό σημείο στο παιχνίδι της Εθνικής μας η αστοχία στις βολές.

Το πόδι στο γκάζι

Το 9-2 στα πρώτα λεπτά φανέρωσε τόσο τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όσο και τις διαθέσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η πίεση στην περιφέρεια έφερε δύο εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Καλάθης. Με 4/4 τρίποντα η Εθνική μας είχε εκτοξεύσει τη διαφορά στους 14 (22-8) τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι Βέλγοι δεν έπαιρναν πόντους από την περιφέρεια, αλλά χτυπούσαν κάτω από το καλάθι ποντάροντας στην έλλειψη ψηλού της ελληνικής ομάδας. Με buzzer beater των Βέλγων έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 30-15. 

Ο Καλάθης σε προσπάθεια του

Συνεχώς ψηλά

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με το καλάθι οι περιφερειακοί του Βελγίου, οι οποίοι είχαν τη συμπαράσταση του Μπακό. Ο τελευταίος έκανε σπουδαία δουλειά κάτω από τα καλάθια, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να ρίξουν τη διαφορά σε διαχειρίσιμα επίπεδα (40-26). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε στον πάγκο με 14 πόντους σε 15 λεπτά  κάνοντας για ακόμα μία φορά τη διαφορά στο παρκέ. Αν και η Εθνική άφησε το πόδι από το γκάζι, πήγε στα αποδυτήρια στο +16 (49-33). 

Ο Ντόρσεϊ σε προσπάθεια του

Συνήλθε στα μισά 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και πλησίασαν στους 12 (49-37) φτάνοντας το σερί στο 8-0 συνολικά. Τα χαμένα ελεύθερα σουτ και η σπατάλη στις βολές κράτησαν μέχρι το σημείο που ανέλαβε δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. O Έλληνας άσος με ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα «ζέστανε» την εξέδρα και βοήθησε έτσι ώστε η διαφορά να αγγίξει τους 20 πόντους (64-44). Το αξιοπερίεργο για την Εθνική μας ήταν πως στα πρώτα τρία δεκάλεπτα είχε 6/15 βολές και ακριβώς τον ίδιο αριθμό στα τρίποντα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει

Ένταση από το σκληρό παιχνίδι 

Η ακατανόητη ενέργεια του Τουμπά να σπρώξει στον αέρα τον Αγραβάνη του στέρησε τη συμμετοχή στο υπόλοιπο του αγώνα και παράλληλα έβαλε «φωτιά» στο παρκέ. Η ένταση «έσβησε» γρήγορα και ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητά. Ο Δημήτρης Ιτούδης απέσυρε τους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά στην προετοιμασία, δίνοντας έτσι χρόνο και στους υπόλοιπους. Η Εθνική μας ομάδα όχι μόνο κατέκτησε τη νίκη, αλλά πήρε και διαφορά 17 πόντων (85-68). 

Ο Αγραβάνης στο παιχνίδι της Εθνικής με το Βέλγιο

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Αγραβάνης 6, Μποχωρίδης 3 (1), Κασελάκης, Κουζέλογλου, Λούντζης, Αντετοκούνμπο Γ. 26 (1), Αντετοκούνμπο Θ. 7 (1), Καλάθης 12 (1), Ντόρσεϊ 22 (3), Καλαϊτζάκης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου 9 (1).

ΒΕΛΓΙΟ (Γκέργκια): Μπρατάνοβιτς, Ζιλέ 10 (2), Λεκόμτ 11 (1), Λιμπέρ 6 (2), Μουέμα, Μπακό 12 , Μπλέιζενμπεργκ 4 (1), Ντε Ζέου 5 (1), Ομπασόχαν 14 (1), Τούμπα, Βάνγουιν 2.

Η βαθμολογία στη Β’ προκριματική φάση

Λετονία 4-1

Ελλάδα 4-2

Βέλγιο 3-3

——————

Σερβία 3-3

Τουρκία 2-4

Μεγάλη Βρετανία 1-4

Τα στατιστικά της Ελλάδας
Τα στατιστικά του Βελγίου
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ