fbpx

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Σούπερ Λετονία, άνετα το Βέλγιο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Σούπερ Λετονία, άνετα το Βέλγιο

Ασταμάτητη η Λετονία, οδηγεί την κούρσα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον όμιλο της Ελλάδας, αφού νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Τουρκία. Σταθερά σε τροχιά πρόκρισης και το Βέλγιο.

Με όλα τους τα αστέρια, οι Λετονοί του Λούκα Μπάνκι σμπαράλιασαν την Τουρκία στη Ρίγα, παίρνοντας μεγάλη νίκη με 11-85! Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έκανε πάρτι με 22 πόντους και 14 ριμπάουντ με τον Ντάβις Μπέρτανς να τον ακολουθεί σε απόδοση έχοντας 17 πόντους με 5/7 τρίποντα. Οι Λετονοί είναι πρώτοι στον 9ο όμιλο με 4-1 και παρότι ακόμα υπάρχουν πέντε αγωνιστικές, αυτή τη στιγμή δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο. Στο 2-3 η Τουρκία που θα δώσει αγώνα για την προνομιούχο τριάδα, με τους Λάρκιν και Οσμάν να τελειώνουν το ματς έχοντας 15 πόντους έκαστος.

Με φοβερή άμυνα, το Βέλγιο επικράτησε 72-57 εντός έδρας της Μ. Βρετανίας και με ρεκόρ 3-2 είναι στη δεύτερη θέση μαζί με την Ελλάδα, με το μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή να αποκτά πλέον μεγάλη σημασία. Ο Μπακό (17π, 7ρ) και ο Ομπασοχάν (15π, 4ασ) ξεχώρισαν από τους νικητές με τους Χέσον Ι17π, 5ρ) και Σόκο (13π, 6ρ) να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν για τους Βρετανούς.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου σε 5 αγώνες:

Λετονία 4-1
Ελλάδα 3-2
Βέλγιο 3-2
Σερβία 2-3
Τουρκία 2-3
Μ. Βρετανία 1-4

*Πρόκριση για τις πρώτες τρεις

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ