fbpx

Προκριματικά Παγκοσμίου: Νίκες για τα φαβορί

Προκριματικά Παγκοσμίου: Νίκες για τα φαβορί

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τα φαβορί στους ομίλους 11 και 12.

Στον 11ο όμιλο, Γαλλία, Λιθουανία και Μαυροβούνιο, αποδείχθηκε και στην πράξη πως είχαν εύκολες αποστολές, απέναντι σε Τσεχία, Ουγγαρία και Βοσνία αντίστοιχα. Οι Τσέχοι περισσότερο θορύβησαν παρά ανησύχησαν τους Γάλλους στο Παρίσι με την πρώτη περίοδο (18-27) αφού η συνέχεια ήταν σαρωτική για τους «τρικολόρ» σε άμυνα και επίθεση. Το σκορ του β’ ημιχρόνου ήταν 57-18 και κάπως έτσι το τελικό 95-60 ήρθε φυσιολογικά… Λουγάγου-Καμπαρό και Γιαμουσέλε με 16 πόντους έκαστος ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, με τους Χρούμπαν και Μπάλβιν (14 και 12 πόντους αντίστοιχα) να ξεχωρίζουν από τους ηττημένους.

Οι Λιθουανοί ζορίστηκαν λίγο παραπάνω εκτός έδρας κόντρα στην Ουγγαρία, παρόλα αυτά η καλή τους άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο (13 πόντοι) έφτανε για να τους δώσει το ροζ φύλλο με σκορ 78-88. Ντομάντας Σαμπόνις (17π, 4ασ) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (17π, 8ρ) κυριάρχησαν με τον Άνταμ Χάνγκα να είναι ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 21 πόντους.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν κόντρα στη Βοσνία οι Μαυροβούνιοι που ήταν καθόλα ανώτεροι στην Ποντγκόριτσα και με 88-69 πήραν άνετη νίκη. Το 23-11 του β’ δεκαλέπτου έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως το ίδιο έκανε και ο Βλάντιμιρ Μιχάιλοβιτς για τους νικητές με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ρόμπερσον (20π, 7ασ) και Μούσα (19π, 6ρ) οι διασωθέντες από τους Βόσνιους.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου σε επτά αγώνες:

Γαλλία 6-1
Λιθουανία 6-1
Μαυροβούνιο 5-2
Τσεχία 3-4
Βοσνία 3-4
Ουγγαρία 3-4

*Πρόκριση για τους τρεις πρώτους

Στον 12ο όμιλο, η Γεωργία παρά τη μεγάλη απώλεια του Τόρνικε Σενγκέλια που έσπασε τον ώμο του και θα χάσει το Ευρωμπάσκετ, κατάφερε χάρη σε μια εντυπωσιακή τρίτη περίοδο (21-9) να «καθαρίσει» το ματς με την Ολλανδία μπροστά στο κοινό της (77-66) και να ισοβαθμεί έτσι με την Ισλανδία στην προνομιούχο τρίτη θέση. Ο μεγάλος άτυχος, Σενγκέλια, πρόλαβε σε 21 λεπτά και πέτυχε 20 πόντους, μαζεύοντας και 4 ριμπάουντ, με τον Μακφάντεν να τον ακολουθεί για την ομάδα του Ηλία Ζούρου με 19 πόντους και 5 ασίστ. Ο ντε Γιόνγκ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ολλανδών αλλά και του αγώνα με 22 πόντους.

Αμφίρροπο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα, όπου τη χρησιμοποιεί σαν έδρα η εμπλεκόμενη σε πόλεμο Ουκρανία. Οι Ουκρανοί πήραν διαφορά 11 πόντων στην ανάπαυλα απέναντι στην Ιταλία, η οποία όμως με 38 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να περάσει μπροστά στο 30ο λεπτό (67-72) και ελέγχοντας την κατάσταση και στη συνέχεια, έφτασε στη νίκη με σκορ 89-97. Φοντέκιο (20π) και Μέλι (17π, 6ρ) οι διακριθέντες για το σύνολο του Ποτσέκο με τον Μικάιλιουκ να πετυχαίνει 11 πόντους από πλευράς ηττημένων.

Μια καλή προπόνηση έκανε κόντρα στην Ισλανδία η Ισπανία στην Παμπλόνα. Η ανωτερότητα της «ρόχα» δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο του ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 87-57. Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ κυριάρχησε στα δύο καλάθια με τον Φρίντρικσον να πετυχαίνει 14 πόντους για τους Σκανδιναβούς.

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου σε 5 αγώνες:

Ισπανία 4-1
Ιταλία 4-1
Γεωργία 3-2
Ισλανδία 3-2
Ουκρανία 1-4
Ολλανδία 0-5

*Πρόκριση για τους τρεις πρώτους

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ