fbpx

Ελλάδα-Τουρκία 89-80: Με χαρακτήρα νικητή

Ελλάδα-Τουρκία 89-80: Με χαρακτήρα νικητή

Με πάθος, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα στο τέλος η Εθνική μας Ομάδα επικράτησε της Τουρκίας με 89-80 και πήρε την πρώτη θέση στο «Ακρόπολις».

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πετυχαίνοντας εννιά πόντους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (22-15), αλλά οι Τούρκοι με τον απίστευτο Κορκμάζ επέστρεψαν και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (42-43). Στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου η Εθνική μας είχε βρει ρυθμό και είχε πάρει τα ηνία, ωστόσο η αποβολή του Αταμάν ανέτρεψε τα δεδομένα και με σερί 9-0 οι γείτονές μας έφτασαν για πρώτη φορά στο +8 (59-67). Ο Δημήτρης Ιτούδης βρήκε την ιδανική πεντάδα για το ματς στα τελευταία λεπτά και με επί μέρους σκορ 17-4 η Εθνική μας έφτασε στη νίκη (89-80).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είδε πριν την έναρξη του αγώνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει στα πιτς, ενώ από το πρωί έχουν γίνει γνωστές οι απουσίες των ΠαπαπέτρουΓόντικα, λόγω τραυματισμών. Αν κάποιος προσθέσει και αυτή του Παπαγιάννη καταλαβαίνει κανείς πως οι επιλογές στη θέση των ψηλών ήταν ελάχιστες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρήκε χώρο και χρόνο για να πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα με το εθνόσημα και ουσιαστικά να οδηγήσει την Εθνική μας στη νίκη.

Ντύθηκε Γιάννης ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να ήταν εκτός, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στην προθέρμανση, αλλά στα… παπούτσια του μπήκε ο αδελφός του, Κώστας. Ο διεθνής σέντερ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια παρασέρνοντας τους πάντες στο διάβα του. Με τους εννιά πόντους που πέτυχε στο ξεκίνημα η Εθνική μας «έχτισε» διαφορά ασφαλείας (15-6). Η αστοχία από μακρινή απόσταση των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να επιστρέψει στο ματς πλησιάζοντας στο σκορ (15-13). Με τα καλάθια των Θανάση Αντετοκούνμπο, Αγραβάνη και τρίποντο στην εκπνοή του Παπανικολάου η Γαλανόλευκη έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (22-15).

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο καρφώνει στο καλάθι της Τουρκίας

Ασταμάτητος ο Κορκμάζ

Οι φιλοξενούμενοι πιο συγκεντρωμένοι και με γρήγορο μπάσκετ επιθετικά χτυπούσαν στις αδυναμίες της Εθνικής μας με αποτέλεσμα όχι μόνο να «ροκανίσουν» τη διαφορά, αλλά να πάρουν και το προβάδισμα (26-27). Ο Ιτούδης, που είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Παπαπέτρου και Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρήκε το κατάλληλο σχήμα που μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Σλούκας και Λαρεντζάκης πέτυχαν κρίσιμα τρίποντα και δεν επέτρεψαν στους γείτονές μας να ξεφύγουν στο σκορ. Οι άστοχες βολές (1/8) των διεθνών μας σε συνδυασμό με την απίστευτη ευστοχία του Κορκμάζ (19π.) έστειλε τους Τούρκους στα αποδυτήρια ευρισκόμενοι μπροστά στο σκορ με τη λιγότερη δυνατή διαφορά (42-43). 

Ο Σεγκούν σε προσπάθεια του

Αποβλήθηκε ο Αταμάν και γύρισε το ματς

Παπανικολάου και Ντόρσεϊ πέτυχαν δύο μακρινά τρίποντα στις πρώτες επιθέσεις του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσαν στην Εθνική μας τα ηνία του σκορ (51-45). Χαζέρ και Σαϊμπίρ απάντησαν και ισοφάρισαν για την Τουρκία, όμως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετά από μία εκπληκτική τάπα στην άμυνα, πέτυχε και τρίποντο για το 56-53. Στα μισά του δεκαλέπτου αποβλήθηκε ο Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή και χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι ο Τούρκος να ηρεμήσει και να αποχωρήσει από τον πάγκο της Τουρκίας. Ο τεχνικός των αντιπάλων μας πέτυχε τον σκοπό του κόβοντας τον ρυθμό της ομάδας μας. Το 59-56 μετατράπηκε σε 59-67 με σερί 9-0 των γειτόνων μας. 

Αταμάν και Ιτούδης

Πεντάδα ανατροπής

Η διαφορά των οκτώ πόντων παρέμεινε και στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου (68-74), ωστόσο το σχήμα με τον Παπανικολάου στο «4» και τους Καλάθη, Σλούκα, Ντόρσεϊ στα γκαρντ έδωσε ώθηση στην Εθνική μας. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρήκε συμπαράσταση από τον Σλούκα επιθετικά και με σερί 9-0 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε μπροστά με τρεις (77-74). Με τη συγκεκριμένη πεντάδα το επί μέρους σκορ έφτασε στο 19-4 και κάπως έτσι η Εθνική μας έφτασε στη νίκη και την πρωτιά στο Τουρνουά «Ακρόπολις». 

Ο Ντόρσεϊ σε προσπάθεια του

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 16 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 5 (1), Αγραβάνης 4 (5 ριμπάουντ), Καλάθης 6 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σλούκας 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μποχωρίδης, Παπανικολάου 13 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κουζέλογλου, Αντετοκούνμπο Κ. 19 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ), Κασελάκης 8 (2), Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Λάρκιν 2 (1/5 σουτ, 6 ασίστ), Χαζέρ 10 (2), Μπιτίμ 2, Οσμάν 17 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σαϊμπίρ 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Καμπατζά, Τουντσέρ, Σανλί 3 (1), Κορκμάζ 22 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/6 βολές, 10 ριμπάουντ), Σενγκούν 10 (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Οσμάνι 4.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ