fbpx

World Tour Finals: Σε Άξελσεν και Γιαμαγκούτσι οι τίτλοι (vid)

World Tour Finals: Σε Άξελσεν και Γιαμαγκούτσι οι τίτλοι (vid)

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Βίκτορ Άξελσεν από τη Δανία και η Ακάνε Γιαμαγκούτσι από την Ιαπωνία, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την σεζόν παίρνοντας τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στο World Tour Finals στη Μπανγκόκ.

 Κάτοχος του παγκοσμίου πρωταθλήματος και του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου ο Άξελσεν, έκλεισε μία σεζόν στην οποία κυριάρχησε με την 6η του επιτυχία σε τελικούς παίρνοντας τον τίτλο απέναντι στον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, τον Άντονι Σινισούκα Γκίντινγκ από την Ινδονησία σε 46 λεπτά και με σκορ 21-13, 21-14.

 Παγκόσμια πρωταθλήτρια τα τελευταία 2 χρόνια, η Γιαμαγκούτσι έγινε η πρώτη από το 1997 που θριαμβεύει σε All England Open, παγκόσμιο πρωτάθλημα και τελικούς της σεζόν την ίδια χρονιά. Η ίδια πήρε τη νίκη στον τελικό με 21-18 και 22-20 απέναντι στην Τάι Τζου-Γινγκ από την κινεζική Ταϊπέι η οποία είχε πάρει το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο.

 Η τελευταία ημέρα δράσης στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είδε τη μάχη και στα διπλά. Λιού Γιουτσέν και Ου Ζανγί από την Κίνα, κάτοχοι του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, πήραν τον τίτλο στα διπλά ανδρών νικώντας 21-17, 19-21 και 21-12 τους Μοχάμαντ Αχσάν και Χέντρα Σετιαβάν από την Ινδονησία. Τσεν Κινγκτσέν και Τζια Γιφάν από την Κίνα, που πήραν το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο, επικράτησαν στα διπλά γυναικών των ντόπιων αδερφών Μπενιάπα και Νουντακάρν Εμσάαρντ με 21-13, 21-14.

 Η Κίνα πανηγύρισε τον τίτλο και στα μεικτά διπλά με τους Ζενγκ Σιβέι και Χουάνγκ Γιακιόνγκ, επίσης κάτοχοι του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, να επικρατούν στον τελικό με 21-19, 18-21 και 21-13 των Ντεσαπόλ Πουαβαρανουκρόχ και Σαπσιρί Ταερατανατσάι από την οικοδέσποινα Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον